ΕΛΛΑΔΑ

Στη Μόρια η «Σέρσεϊ Λάνιστερ» του Game of Thrones

Στη Μόρια η «Σέρσεϊ Λάνιστερ» του Game of Thrones
ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ

Στη Μυτιλήνη βρέθηκε η «Σέρσεϊ Λάνιστερ» του Game of Thrones, η διάσημη ηθοποιός, Λίνα Xίντι.

Η κ. Χίντι, καλεσμένη της οργάνωσης International Rescue Committee (IRC), επισκέφθηκε το ανοιχτό Κέντρο Φιλοξενίας στον Καρά Τεπέ και το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας και συναντήθηκε με αιτούντες άσυλο που ζουν στο νησί.

Ιδιαίτερα στο ΚΥΤ της Μόριας επισκέφτηκε την πτέρυγα των ανηλίκων, ενώ στο ανοιχτό κέντρο του δήμου ξεναγήθηκε στους χώρους του και συνομίλησε με οικογένειες προσφύγων που διαμένουν σε αυτόν.

Ας σημειωθεί ότι τον Ιούνιο του 2016, η Λίνα Χίντι ταξίδεψε στην Ελλάδα και πήγε στη Μυτιλήνη με την IRC και τους συναδέλφους της, διάσημους ηθοποιούς του Games of Thrones, τους Λίαμ Κάνινγχαμ και Μέισι Γουίλιαμς.

Συμμετέχοντας στην εκστρατεία «Rescue Has No Boundaries» (σ.σ. «Η διάσωση δεν έχει σύνορα») της IRC και της παραγωγής, αυξάνοντας με αυτή την καμπάνια το ενδιαφέρον εκατομμυρίων ανθρώπων για τους πρόσφυγες.

Η «Σέρσεϊ» έχει επίσης δημιουργήσει μια σειρά πορτρέτων με το IRC, των προσφύγων που έχουν εγκλωβιστεί στο νησί, ώστε να ευαισθητοποιηθεί για το θέμα η παγκόσμια κοινή γνώμη.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ