ΕΛΛΑΔΑ

Μπουρνούς στο CNN Greece μετά τη δίωξη για την τραγωδία στο Μάτι: «Σωστή η απόφαση της Δικαιοσύνης»

Μπουρνούς στο CNN Greece μετά τη δίωξη για την τραγωδία στο Μάτι: «Σωστή η απόφαση της Δικαιοσύνης»
ΑΠΕ - ΜΠΕ / ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

«Νομίζω ότι είναι σωστή η πρόταση της Δικαιοσύνης, γιατί θα πρέπει, κάποια στιγμή σε αυτή τη χώρα που ζούμε, ο καθένας να αναλαμβάνει τις ευθύνες του κι όχι να κρυβόμαστε». Αυτό δήλωσε την Τρίτη (05/03/2019) στο CNN Greece ο δήμαρχος Ραφήνας - Πικερμίου, Ευάγγελος Μπουρνούς, σχολιάζοντας την ποινική δίωξη που άσκησε σε βάρος του αλλά και εναντίον ακόμη 19 ατόμων η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής, που στοίχισε τη ζωή σε συνολικά 100 άτομα.

«Μια δίωξη, πρώτα απ’ όλα δεν σημαίνει την παραπομπή σε δίκη. Υπάρχει ένα πολύ μεγάλο ανακριτικό στάδιο που θα ακολουθήσει, θα παραπεμφθεί ξανά σε άλλον εισαγγελέα, για να κριθεί αν τελικά θα είμαστε στη δίκη ή όχι», δήλωσε ο κ. Μπουρνούς.

Και πρόσθεσε: «Εμείς, όμως, σα δημοτική αρχή και προσωπικά εγώ από την πρώτη στιγμή, επειδή δεν κρύφτηκα και δεν είπα ψέματα κι ούτε πρόκειται να πω, θέλω να είμαι παράγοντας της ορθής διαδικασίας, διότι χάθηκαν ανθρώπινες ζωές».

Ο κ. Μπουρνούς υποστήριξε πως η «τοπική αυτοδιοίκηση δεν έχει καμία ευθύνη στο επιχειρησιακό επίπεδο».

«Πρέπει να αναδειχθούν οι ευθύνες αυτών που τις έχουν και είναι έξω από εμάς κι αυτό θα αποδειχθεί. Νομίζω ότι είναι σωστή η πρόταση της Δικαιοσύνης, γιατί θα πρέπει, κάποια στιγμή σε αυτή τη χώρα που ζούμε, ο καθένας να αναλαμβάνει τις ευθύνες του κι όχι να κρυβόμαστε», ανέφερε ο δήμαρχος Ραφήνας.

«Η τοπική αυτοδιοίκηση δεν έχει καμία ευθύνη στο επιχειρησιακό επίπεδο. Αυτοί που είχαν την ευθύνη, ήταν απόντες από τη φωτιά. Εμείς ήμασταν παρόντες και δεν γίνεται να μετατεθούν ευθύνες σε αυτούς που δεν τις έχουν», κατέληξε ο Ευάγγελος Μπουρνούς.

Ακούστε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ