ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Χειροπέδες σε σπείρα που έκλεβε και διέλυε αυτοκίνητα - Πλούσια η δράση τους

Κρήτη: Χειροπέδες σε σπείρα που έκλεβε και διέλυε αυτοκίνητα - Πλούσια η δράση τους
EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στον ύπνο έπιασαν τα μέλη σπείρας που έκλεβε και διέλυε αυτοκίνητα οι άνδρες της αστυνομίας σε χωριό της Κρήτης.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης και οι αστυνομικοί βρήκαν κλεμμένα αυτοκίνητα, πινακίδες αλλά και εξαρτήματα αυτοκινήτων τα οποία εκτιμάται πως είχαν διαλυθεί για ανταλλακτικά.

Οι αστυνομικές αρχές ήταν από καιρό στα χνάρια των δύο δραστών οι οποίοι είχαν βεβαρυμμένο παρελθόν και είχαν πολλές φορές απασχολήσει την αστυνομία. Η απόφαση για την επιχείρηση ελήφθη μόλις το βράδυ της Δευτέρας οπότε και είχε επιβεβαιωθεί πως θα έπιαναν τους δράστες επ’ αυτοφώρω.

Οι αρχές γνώριζαν πως στο στόχαστρο των δύο συλληφθέντων έμπαιναν κυρίως αγροτικά αυτοκίνητα τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, χρησιμοποιούσαν για σύντομο χρονικό διάστημα και μετά τα έκαναν ανταλλακτικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, οι αστυνομικές αρχές βρήκαν και δύο κλεμμένα σε άριστη κατάσταση τα οποία χρησιμοποιούσαν οι δράστες. Το ένα μάλιστα το φυλούσαν σε αποθήκη ιδιοκτησίας Έλληνα μετανάστη ο οποίος λείπει χρόνια από το χωριό. Πληροφορίες δε του Cretalive, αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο φέρεται να εμπλέκεται σε τροχαίο που είχε σημειωθεί στην περιοχή του ΠΑΓΝΗ.

Στα δύο αυτοκίνητα οι πινακίδες άλλαζαν συχνά κάνοντας τον εντοπισμό δύσκολο. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν έξι κλοπές αλλά πληροφορίες θέλουν οι αστυνομικοί να ερευνούν αρκετές ακόμα υποθέσεις καθώς βρέθηκαν 25 πινακίδες αυτοκινήτων που αντιστοιχούν, όπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, σε κλεμμένα αυτοκίνητα.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν περίπου 20 αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας, του Β΄ Αστυνομικού Τμήματος Ηρακλείου και της Τροχαίας Ηρακλείου οι οποίοι πραγματοποίησαν ελέγχους σε σπίτια του χωριού.

Οι δύο άνδρες ηλικίας περίπου 40 ετών, έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές για υποθέσεις κλοπών και ναρκωτικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ