ΕΛΛΑΔΑ

Τι αποκαλύπτει ο Σάκης Κεχαγιόγλου για τη δίκη του μοντέλου στο Χονγκ Κονγκ

Τι αποκαλύπτει ο Σάκης Κεχαγιόγλου για τη δίκη του μοντέλου στο Χονγκ Κονγκ

Λίγες ώρες πριν ξεκινήσει στο Χονγκ Κονγκ η δίκη της 21χρονης Ελληνίδας που κατηγορείται για μεταφορά κοκαΐνης, ο γνωστός ποινικολόγος Σάκης Κεχαγιόγλου ανοίγει τα χαρτιά του για όσα θα εξελιχθούν στην δικαστική αίθουσα της μακρινής χώρας.

Από χθες βρίσκεται στο Χονγκ Κονγκ και ο κ. Κεχαγιόγλου, ο οποίος μιλά στο CNN Greece για τα νέα δεδομένα που υπάρχουν στην υπόθεση για τις ποινικές διώξεις που θα ασκηθούν. Ακόμη, δίνει ακόμη ένα στοιχείο, ότι δηλαδή δεν βρέθηκαν αποτυπώματα της 21χρονης κοπέλας στο πακέτο με την κοκαΐνη.

«Οι αρμόδιες εγκληματολογικές υπηρεσίες δεν ανίχνευσαν αποτυπώματα ή γενετικό υλικό της Ειρήνης στο δέμα της κοκαΐνης. Αυτό σημαίνει ότι ουδέποτε ήρθε σε επαφή με αυτό το δέμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει τους ενόρκους σε σοβαρότερες αμφιβολίες για το αν ήξερε για το τι περιείχε το σακίδιο που μετέφερε», είπε χαρακτηριστικά.

Περιγράφοντας την ψυχολογία της νεαρής, σημείωσε ότι είναι αισιόδοξη καθώς από την πρώτη στιγμή διακηρύσσει την αθωότητά της και η παρουσία των γονιών της στο Χονγκ Κονγκ την έχει βοηθήσει πολύ.

Ερωτώμενος αναφορικά με το αναμενόμενο αποτέλεσμα της δίκης, ο ίδιος σημείωσε: «Η ενδεχόμενη αθώωση της θα αποτελέσει έκπληξη για μένα. Εύχομαι να διαψευστώ ως προς τις προβλέψεις μου».

«Αν κριθεί ένοχη για κατοχή και εισαγωγή ναρκωτικών, η ποινή θα είναι 24 – 27 χρόνια», σημείωσε αναφορικά με την ποινή που μπορεί να της επιβληθεί.

Αναφερόμενος στις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο τις τελευταίες ημέρες από το ταξίδι της κατηγορουμένης στην Αιθιοπία, εκτίμησε πως πιθανότητα δημοσιεύτηκαν από τον άνθρωπο που ταξίδευε μαζί της. «Θεωρεί ότι βοηθάει τον εαυτό του και επιβαρύνει την Ειρήνη. Η εκτίμησή μου είναι ότι φοβάται την αθώωση και την επιστροφή της στην Ελλάδα».

Ολοκληρώνοντας, τόνισε πως θα υπάρξουν εξελίξεις αναφορικά με την υπόθεση και στην Ελλάδα, καθώς οι Αρχές έχουν κινήσει τις διαδικασίες κατά του ατόμου που ταξίδευε μαζί με τη νεαρή και πολύ σύντομα η «ποινική δίωξη θα προσωποποιηθεί».

Ακούστε αναλυτικά τι δήλωσε ο κ. Κεχαγιόγλου:

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ