ΕΛΛΑΔΑ

Ναύπακτος: Καθηγητής κάθισε στο σκαμνί 99 φοιτητές που του ζητούσαν να κάνει... μάθημα!

Ναύπακτος: Καθηγητής κάθισε στο σκαμνί 99 φοιτητές που του ζητούσαν να κάνει... μάθημα!
EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Σε μια δικαστική δίνη βρέθηκαν 99 φοιτητές του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας μετά από μήνυση που τους έκανε καθηγητής τους. Μαζί τους, στο σκαμνί του κατηγορουμένου, κάθισαν και έντεκα ακόμα καθηγητές και υπάλληλοι του ΤΕΙ που προκάλεσαν την οργή του.

Η μήνυση κατά των φοιτητών και των καθηγητών του τμήματος, πλην του εαυτού του φυσικά, είναι για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση, τον Πρόεδρο του τμήματος τον μήνυσε για παράβαση καθήκοντος, την γραμματέα για πλαστογραφία των πρακτικών, για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος για ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία, για χρήση πλαστογράφησης και για παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Τι όμως προκάλεσε την οργή του καθηγητή που αντέδρασε με τέτοιον τρόπο;

Όπως γράφει η τοπική ιστοσελίδα aixmi-news.gr, πριν από τέσσερα περίπου χρόνια οι 99 φοιτητές του τμήματος της Ναυπάκτου διαμαρτυρήθηκαν ότι συγκεκριμένος καθηγητής δεν ανταποκρινόταν στις διδακτικές του υποχρεώσεις, ότι δηλαδή δεν έκανε μάθημα και απουσίαζε συχνά.

Την συμπεριφορά του κατήγγειλαν και στον πρόεδρο του τμήματος, που τότε ήταν ο σημερινός Πρύτανης του ΤΕΙ, Βασίλης Τριανταφύλλου, ο οποίος έθεσε το θέμα στην Γενική Συνέλευση του τμήματος, που με την σειρά της αποφάσισε να το παραπέμψει στον τότε Πρόεδρο του Ιδρύματος. Οι φοιτητές, μάλιστα, είχαν κάνει και καταλήψεις, ενώ είχαν δημοσιοποιήσει και ανοικτή επιστολή για την συμπεριφορά του καθηγητή.

Η δίκη είχε προσδιοριστεί για σήμερα Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019, αλλά πήρε αναβολή, λόγω του ότι, δυο από τους κατηγορούμενους δεν είχαν κληθεί.

Έτσι οι 110 κατηγορούμενοι θα καθίσουν και πάλι στο Εδώλιο τον Ιανουάριο του επομένου χρόνου. Στο Δικαστήριο του Μεσολογγίου βρέθηκαν και γονείς φοιτητών που αναγκάστηκαν να έρθουν από μακριά, οι οποίοι βγαίνοντας από την αίθουσα εκφράστηκαν αρνητικά για την συμπεριφορά του καθηγητή και για τον τρόπου που αντιμετώπισε την διαμαρτυρία των παιδιών.

Οι πληροφορίες που επικαλείται η ίδια τοπική ιστοσελίδα αναφέρουν ότι ο εν λόγω καθηγητής είχε απασχολήσει και στο παρελθόν.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ