ΕΛΛΑΔΑ

Ένας νεκρός και οκτώ τραυματίες μετά από συμπλοκή στις φυλακές Κορυδαλλού

Ένας νεκρός και οκτώ τραυματίες μετά από συμπλοκή στις φυλακές Κορυδαλλού

Ένας νεκρός και οκτώ τραυματίες, ανάμεσά τους και ο αρχιφύλακας των φυλακών Κορυδαλλού, είναι ο τραγικός απολογισμός νέας συμπλοκής κρατουμένων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η αιματηρή συμπλοκή έγινε μεταξύ Αλβανών και ρωσόφωνων κρατουμένων, στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν άλλοι οκτώ.

Πηγές των φυλακών αναφέρουν πως το θύμα, το οποίο κατέσφαξαν οι συγκρατούμενοί του με αυτοσχέδιο μαχαίρι, φέρεται να έχει ελληνικό όνομα και ενδεχομένως να είναι Ρωσοπόντιος.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως το αιματηρό περιστατικό διήρκεσε μόλις πέντε λεπτά, γεγονός που αποδεικνύει τη σφοδρότητα της σύγκρουσης.

Δεν έχουν γίνει πάντως ακόμα γνωστές οι συνθήκες υπό τις οποίες άρχισε η συμπλοκή, ενώ άγνωστη είναι και η κατάσταση των τραυματιών, τους οποίους παρέλαβαν ασθενοφόρα.

Οι περισσότεροι από τους τραυματίες μεταφέρθηκαν σε διάφορα νοσοκομεία του Πειραιά αλλά και στο νοσοκομείο των φυλακών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης τραυματίστηκε ελαφρά και ο αρχιφύλακας των φυλακών Κορυδαλλού. Όπως αναφέρεται επίσης σε αυτήν, έχουν επιληφθεί όλες οι αρμόδιες αστυνομικές και δικαστικές αρχές, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για το συμβάν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ