ΕΛΛΑΔΑ

Μάικλ Τζάκσον: Αυτό το ελληνικό ραδιόφωνο σταματάει να παίζει τα τραγούδια του

Μάικλ Τζάκσον: Αυτό το ελληνικό ραδιόφωνο σταματάει να παίζει τα τραγούδια του
Φωτογραφία αρχείου AP Photo/Joerg Sarbach

Τα όσα αποκαλύπτονται στο ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland», όπου ο Μάικλ Τζάκσον φέρεται να κακοποιούσε σεξουαλικά ανήλικα αγόρια, έχουν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Όταν ο «βασιλιάς της ποπ» πέθανε το 2009 σε ηλικία 50 ετών, το όνομά του είχε εμπλακεί ήδη σε υποθέσεις κακοποίησης ανηλίκων. Ωστόσο, το ντοκιμαντέρ έχει διερευνήσει σε βάθος τις καταγγελίες αυτές, μιλώντας με τα δύο θύματα του Τζάκσον και τις οικογένειές τους.

Στον απόηχο του «Leaving Neverland», ο ραδιοφωνικός σταθμός «Easy 97,2» ανακοίνωσε πως θα σταματήσει να μεταδίδει τραγούδια του Μάικλ Τζάκσον και έγραψε στο Facebook:

«Ενημερώνουμε τους ακροατές μας ότι έπειτα από τις τελευταίες καταγγελίες και ισχυρισμούς σχετικά με τον Μάικλ Τζάκσον μέσα από το ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland», αποφασίσαμε να σταματήσουμε να μεταδίδουμε τραγούδια του συγκεκριμένου καλλιτέχνη».

Το BBC Radio2 έχει επίσης ανακοινώσει ότι δεν θα παίζει πλέον τραγούδια του Μάικλ Τζάκσον. Ο ραδιοφωνικός σταθμός αφαίρεσε τη μουσική του «βασιλιά της ποπ» από τις λίστες αναπαραγωγής λόγω των σοκαριστικών ισχυρισμών στο ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland», το πρώτο μέρος του οποίου προβλήθηκε την Κυριακή 3 Μαρτίου, από το HBO.

Σύμφωνα με το CNNi, αρκετά ραδιόφωνα στη Νέα Ζηλανδία σταμάτησαν να μεταδίδουν κομμάτια του Μάικλ Τζάκσον, ανάμεσά τους και το δίκτυο MediaWorks. Στον Καναδά, τρεις μεγάλοι ραδιοφωνικοί σταθμοί του Μόντρεαλ, επίσης απαγόρευσαν τη μετάδοση κομματιών του καλλιτέχνη μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ.

Αναλόγως, κάποιοι ραδιοφωνικοί σταθμοί στην Αυστραλία έχουν επίσης ανακοινώσει πως τραγούδια του Τζάκσον είναι πλέον στη «μαύρη λίστα» τους, όπως έγινε επίσης και με ραδιόφωνα του Άμστερνταμ και της Νορβηγίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ