ΕΛΛΑΔΑ

OPEN TV: Τα νέα σχέδια 4 μήνες μετά την έναρξη λειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού

OPEN TV: Τα νέα σχέδια 4 μήνες μετά την έναρξη λειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού

Τζώνη Καλημέρης: Σύντομα ξεκινά το OPEN World, μέσω του οποίου το πρόγραμμα του OPEN θα εκπέμπει σε όλο τον κόσμο για τους Έλληνες της διασποράς

Την Τρίτη που μας πέρασε η διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού OPEN υποδέχτηκε δημοσιογράφους στις νέες εγκαταστάσεις του καναλιού. Ο διευθύνων σύμβουλος του media group, Τζώνη Καλημέρης, μαζί με την Πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου Λιουντμίλα Μποροντινά και την chief operations officer Κική Σιλβεστριάδου καλωσόρισαν τους δημοσιογράφους και ακολούθησε μια ξενάγηση στις εγκαταστάσεις.

«Επενδύσαμε σε πολύ υψηλής ποιότητας τεχνολογία γιατί είμαστε ένα νέο κανάλι και θέλαμε ο τεχνολογικός μας εξοπλισμός να είναι ότι πιο προηγμένο και καινοτόμο. Όλες οι παραγωγές μας, τόσο οι εκπομπές όσο και τα δελτία ειδήσεων είναι σε fullHD, γεγονός που καθιστά το OPEN το πρώτο κανάλι στην Ελλάδα με όλες τις παραγωγές του σε fullHD», δήλωσε ο Τζώνη Καλημέρης, μιλώντας στους δημοσιογράφους για την τοποθέτηση του OPEN στον τηλεοπτικό χάρτη. «Η κατεύθυνση είναι digital first, όλες οι λειτουργίες του τηλεοπτικού σταθμού, της εφημερίδας και του σάιτ είναι πλέον digital. Ξεκινάμε υβριδική τηλεόραση και θα δημιουργήσουμε streaming services. Σύντομα θα ξεκινήσει και το OPEN World, μέσω του οποίου το πρόγραμμα του OPEN θα εκπέμπει σε όλο τον κόσμο, θα έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενό μας όλοι οι Έλληνες της διασποράς. Είναι ένα σχέδιο που θα σας παρουσιάσουμε εκτενώς σε επόμενη συνάντηση», είπε ο Τζώνη Καλημέρης, προϊδεάζοντας τους καλεσμένους για τα επόμενα σχέδια του media group.

«Υπάρχουν κάποιοι κανονισμοί που ισχύουν σε όλες τις επιχειρήσεις του Ιβάν Σαββίδη και η τηλεόραση δεν αποτελεί εξαίρεση. Αυτοί οι κανονισμοί είναι 1. υψηλή ποιότητα, 2. υπερσύγχρονες τεχνολογίες, 3. ομάδα με υψηλό επαγγελματισμό και 4. ανοικτότητα. Η ανοικτότητα είναι ο κανόνας που εκφράζεται και μέσα από το όνομα του OPEN. Αποτελεί όραμα και βασικό στόχο του τηλεοπτικού σταθμού, πάνω στον οποίο δουλεύουμε με μια καταπληκτική ομάδα επαγγελματιών. Η καινοτομία είναι ένας ακόμα κανόνας των επιχειρήσεων του Ιβάν Σαββίδη κι αυτή, μεταξύ άλλων, εκφράζεται μέσα από ένα μοναδικό στα Βαλκάνια newsroom, όπου συνυπάρχουν και συνεργάζονται στενά οι δημοσιογράφοι των ειδήσεων, της εφημερίδας και της ιστοσελίδας μας», είπε η Λιουντμίλα Μποροντινά, υπογραμμίζοντας το όραμα του τηλεοπτικού σταθμού.

Σχετικά με την μέχρι σήμερα πορεία του OPEN τοποθετήθηκε ο Τζώνη Καλημέρης, εξηγώντας τα επόμενα σχέδια και τονίζοντας πως στόχος είναι ο διψήφιος μέσος όρος τηλεθέασης στα δυναμικά κοινά μέχρι το τέλος του χρόνου. «Ξεκινήσαμε από το μηδέν, tabula rasa, και μας δίνεται η ευκαιρία να οραματιστούμε και να δημιουργήσουμε αυτό που πραγματικά θέλουμε, κάτι νέο και καινοτόμο. Αυτό από τη μία μας δίνει ένα τεράστιο πλεονέκτημα. Από την άλλη είναι δύσκολο και μεγάλο το στοίχημα, γιατί χτίστηκε από το μηδέν μια δημοσιογραφική ομάδα που προερχόταν από διαφορετικά Μέσα και έπρεπε σε πολύ μικρό διάστημα όλοι αυτοί να συντονιστούν και να συγχρωτιστούν, να βρουν τα πατήματά τους και να παρουσιάσουν καταρχήν κάτι αξιοπρεπές και στη συνέχεια να αρχίσουν να μεγαλουργούν. Αυτό είναι ο στόχος όχι μόνο για την ενημέρωση, αλλά και για το κανάλι συνολικά. Μετά από 4 μήνες μπορώ να πω πως οι μηχανισμοί λειτουργούν. Το διάστημα μέχρι τις εκλογές είναι σαν προπόνηση για εμάς και ακόμα γίνονται αλλαγές και προσθαφαιρέσεις για να φτάσουμε στο σημείο που θέλουμε», είπε.

Για το στόχο του ενημερωτικού τμήματος μίλησε ο διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης, Δημήτρης Μιχαλέλης. «Ένα κεντρικό κτίριο στις εγκαταστάσεις είναι αφιερωμένο εξ’ ολοκλήρου στην ενημέρωση. Σε αυτό συστεγάζονται στη μεγαλύτερη αίθουσα σύνταξης των Βαλκανίων οι δημοσιογράφοι του Open, του Έθνους και τουethnos.gr. Είναι ένα πείραμα συνεργασίας που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, καθώς δεν υπάρχει άλλο media group που να συστεγάζει τις ομάδες διαφορετικών μέσων του με στόχο τη συνεργασία και την αλληλεπίδραση. Παράλληλα, έχουμε επενδύσει σε νέα συστήματα, έχουμε θέσει σε εφαρμογή το i-news για να μπορούν να μοντάρουν όλοι οι συντάκτες τα θέματά τους από το γραφείο τους και να πηγαίνουν στο μοντάζ μόνο για τα φινιρίσματα. Η διαφορά θα φανεί στα μεγάλα γεγονότα καθώς και στις επερχόμενες εκλογές».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ