ΕΛΛΑΔΑ

Νίκος Τζονιχάκης: Πέθανε με τραγικό τρόπο ο γιος του «Μπάμπη του Φλου»

Νίκος Τζονιχάκης: Πέθανε με τραγικό τρόπο ο γιος του «Μπάμπη του Φλου»
Μανώλης Νταλούκας

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών ο Νίκος Τζονιχάκης, ο γιος του «Μπάμπη του Φλου» και ένας από τους θρύλους της ελληνικής ροκ μουσικής.

Ο Νίκος Τζονιχάκης άφησε την τελευταία του πνοή πριν από λίγες μέρες, στις 26 Φεβρουαρίου. Το θάνατό του έκανε γνωστό ο μπλουζίστας φίλος του, Γιώτης Κύτταρης.

Υπήρξε για χρόνια συνοδοιπόρος και αδελφικός φίλος του «πρίγκιπα» του ελληνικού ροκ, Παύλου Σιδηρόπουλου.

Τα τελευταία τρία χρόνια ο Νίκος Τζονιχάκης είχε απομονωθεί στους Καθενούς Ευβοίας, ένα μικρό χωριό στους πρόποδες του όρους Δίρφη.

Όπως έγινε γνωστό, τη βραδιά του θανάτου του επικρατούσαν άσχημες καιρικές συνθήκες, ενώ τον βρήκαν οι συγχωριανοί του την επομένη, πεσμένο μέσα στο χιόνι. Τον μετέφεραν στο νοσοκομείο, δυστυχώς, όμως, ήταν ήδη πολύ αργά.

Ο πατέρας του ήταν ο περιβόητος «Μπάμπης ο Φλου», που ενέπνευσε τον Παύλο Σιδηρόπουλο να γράψει το διάσημο πλέον τραγούδι του. Ο Μπάμπης ήταν άνεργος, θυμόσοφος, γυναικάς, με ροπή προς το ποτό και μάλλον... χαλαρός και ωραίος, καθώς έλεγε ότι «τα πάντα είναι φλου».

Ένα ποίημά του το έκανε τραγούδι ο Παύλος Σιδηρόπουλος στο δίσκο του με τους Απροσάρμοστους “Εν Λευκώ” το 1982, με τίτλο το «Τζονιχάκειο Άσμα».

Παράλληλα με τη μουσική, το κυρίως επάγγελμά του ήταν υδραυλικός, όπως και ο πατέρας του, ενώ υπήρξε ο ιδρυτής του Οργανισμού Ενωμένων Υδραυλικών Ελλάδος, το 1980. Στο επάγγελμά του αφοσιώθηκε από τη δεκαετία του ’70, όταν εγκατέλειψε τη μουσική, χωρίς όμως ποτέ να σβήσει η φλόγα του γι’ αυτή.

Η πιο συνηθισμένη ατάκα, εμπνευσμένη από τα βιώματά του, ήταν η εξής: «Μέσα στην τρέλα του μυαλού μου θ’ αφήσω μια τρύπα κι αν μπορείς να μπεις μέσα»...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ