ΕΛΛΑΔΑ

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση με μολότοφ στο Α.Τ. Ακροπόλεως

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση με μολότοφ στο Α.Τ. Ακροπόλεως

Την ευθύνη για την επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Ακροπόλεως ανέλαβε άγνωστη ομάδα με ανάρτησή της σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, υπογραμμίζοντας πως πραγματοποιήθηκε για τον αναρχικό Λάμπρο Φούντα, ο οποίος πριν από εννέα χρόνια είχε σκοτωθεί κατά τη διάρκεια συμπλοκής με την αστυνομία.

Η επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Ακροπόλεως είχε γίνει αργά το βράδυ στις 2 Μαρτίου όταν μια ομάδα 10-15 ατόμων εκτόξευσε μολότοφ εναντίον του Α.Τ., με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε δύο οχήματα της ΕΛ.ΑΣ..

Στο κείμενο αναφέρεται ότι η επίθεση έγινε στη μνήμη του Λάμπρου Φούντα, μέλους της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας, ο οποίος είχε πέσει νεκρός σε «ένοπλη μάχη» με αστυνομικούς, το 2010.

«Γνωρίζοντας τον Λάμπρο γνωρίζαμε και τη συνολικότητα των επιλογών του ως επαναστάτη. Γνωρίζοντας τον Λάμπρο γνωρίζαμε πως η στέρεη του συγκρότηση, η έλλειψη ιδεοληψιών, το βαθύ ανθρώπινο ήθος του, τον έκαναν να αντιλαμβάνεται την επαναστατική του στράτευση με τρόπο αδιαχώριστο και συνολικό. Τον είχαμε γνωρίσει στις συνελεύσεις, τις καταλήψεις, τις πορείες, τις περιφρουρήσεις, τις αφισσοκολλήσεις, τις συνομωτικές συναντήσεις, τις εξεγερτικές συγκρούσεις, την αντιφασιστική δράση, τους νυχτερινούς εμπρησμούς. Και δεν μας ξάφνιασε όταν με τον θάνατο του μάθαμε πως οι επαναστατικές του επιλογές περιελάμβαναν και τη συμμετοχή του στην ένοπλη οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας», αναφέρουν μεταξύ άλλων στην ανάρτησή τους.

Όπως καταλήγουν, η επίθεση έγινε για να «τιμήσουν τη μνήμη του συντρόφου τους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ