ΕΛΛΑΔΑ

Απόκριες 2019: Σε ξέφρενους ρυθμούς τα Χανιά - Εντυπωσιακές εικόνες από το καρναβάλι

Απόκριες 2019: Σε ξέφρενους ρυθμούς τα Χανιά - Εντυπωσιακές εικόνες από το καρναβάλι
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Με σύμμαχο τον καλό καιρό και με κυρίαρχο στοιχείο την μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στα Χανιά.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι περιοχές της Κισσάμου, της Παλαιόχωρας και των Καλυβών Αποκορώνου όπου το μεσημέρι της Κυριακής πραγματοποιήθηκαν παρελάσεις αρμάτων και ομάδων.

Το κέφι, ο χορός και η ευρηματικότητα κυριάρχησαν και φέτος στο 13o καρναβάλι της Κισσάμου. Δεκατέσσερις ομάδες και άρματα και εκατοντάδες μεταμφιεσμένοι παρέλασαν στους κεντρικούς δρόμους με επίκεντρο την οδό Σκαλίδη υπό τους ήχους της μουσικής, ενώ ξυλοπόδαροι και κλόουν διασκέδαζαν μικρούς και μεγάλους.

Δεκάδες καρναβαλιστές κάθε ηλικίας, από την περιοχή και όχι μόνο, εκατοντάδες επισκέπτες, πρωτότυπα άρματα, δυνατή μουσική πολύς χορός και κέφι, συνέθεσαν το σκηνικό στο 28ο καρναβάλι της Παλαιόχωρας.

Η παράδοση και το τοπικό στοιχείο κυριάρχησαν στο 65ο Καλυβιανό καρναβάλι που πραγματοποιήθηκε στον κεντρικό δρόμο των Καλυβών, ενώ δώδεκα άρματα και ομάδες καρναβαλιστών έδωσαν το τόνο της γιορτής.

Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις και στις τρεις περιοχές ολοκληρώθηκαν με το καθιερωμένο κάψιμο του βασιλιά Καρνάβαλου.

Στην πλατεία Σούδας με πάρτι για μικρούς και μεγάλους, καθώς και με βόλτα με το τρενάκι, πραγματοποιήθηκε η καύση του βασιλιά καρνάβαλου που σήμανε και την λήξη των φετινών καρναβαλικών εκδηλώσεων του δήμου Χανίων.

Το μεσημέρι της Κυριακής, ο δήμος σε συνεργασία με τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, οργάνωσε στην πόλη το «κυνήγι του θησαυρού» με μεγάλη συμμετοχή πολιτών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ