ΕΛΛΑΔΑ

Θρίλερ στις Σέρρες και ερωτηματικά για τη βίαιη δολοφονία 85χρονου

Θρίλερ στις Σέρρες και ερωτηματικά για τη βίαιη δολοφονία 85χρονου
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Τραγικό θάνατο βρήκε 85χρονος στο χωριό Κάτω Πορόια, των Σερρών. Τα ίχνη του 85χρονου είχαν χαθεί από την περασμένη Κυριακή, οπότε και είχε δηλώσει την εξαφάνιση του η κόρη του. Τελικά το βράδυ της Δευτέρας, οι Αστυνομικές Αρχές εντόπισαν τη σορό του άτυχου άνδρα σε κοντινό σπίτι.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας, ο 85χρονος βρέθηκε με ίχνη στραγγαλισμού και γυμνός από τη μέση και κάτω, ενδείξεις που συνηγορούν στην εγκληματική ενέργεια.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, Μηνά Γεωργιάδη, θάνατός του ηλικιωμένου ήταν βίαιος και προήλθε από πνιγμό.

«Ο 85χρονος βρέθηκε ημίγυμνος από τη μέση και κάτω. Φέρει αιμορραγικές κακώσεις της τραχηλικής χώρας, ευρήματα συμβατά με ασφυκτική απόφραξη των έξω αεροφόρων οδών. Ο θάνατος ήταν βίαιος», τόνισε, χαρακτηριστικά, ιατροδικαστής.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι αστυνομικές αρχές βρίσκονται στην αναζήτηση των Πομάκων ενοίκων του σπιτιού, όπου βρέθηκε ο άτυχος εκλιπών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο άτυχος άνδρας ήταν πατέρας δύο παιδιών και ζούσε με την κόρη του, καθώς είχε μείνει εδώ και χρόνια χήρος.

Χαρακτηριστικές είναι οι σχετικές δηλώσεις και του προέδρου της τοπικής κοινότητας Κάτω Ποροΐων, Ζαχαρία Μαβινίδη, που μιλώντας στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό «Δίκτυο» τόνισε , «μία ομάδα εθελοντών από το χωριό ψάχναμε από το πρωί στο βουνό να τον βρούμε μήπως λόγω ηλικίας έπαθε κάτι. Από εκεί κι έπειτα γύρισα στο χωριό κι άκουσα ότι ο παππούς βρέθηκε νεκρός σε αυτό το σπίτι. Δεν ξέρω πολλά για αυτούς, μόνο ότι εργάζονταν περιστασιακά στην περιοχή. Ο παππούς ήταν ένας φιλήσυχος άνθρωπος που ποτέ δεν είχε δημιουργήσει πρόβλημα και αυτό που συνέβη έχει σοκάρει όλη την τοπική κοινωνία».

Αξίζει να σημειώσουμε πως οι κάτοικοι στην τοπική κοινωνία των Σερρών μοιάζουν τρομοκρατημένοι, αφού η μάλλον δολοφονία του 85χρονου έρχεται να προστεθεί στην άγρια επίθεση εναντίον 93χρονου, που παρά το γεγονός ότι υπέδειξε που κρύβει τα χρήματα στους ληστές, εκείνοι συνέχισαν να τον χτυπούν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ