ΕΛΛΑΔΑ

Προειδοποίηση COSMOTE για νέα απάτη – Τι πρέπει να προσέξετε

Προειδοποίηση COSMOTE για νέα απάτη – Τι πρέπει να προσέξετε

Την προσοχή των καταναλωτών εφιστά η COSMOTE για πράξεις εξαπάτησης από κακόβουλους, οι οποίοι προσποιούμενοι τους εργαζόμενους του ΟΤΕ ζητούν προσωπικά στοιχεία και κωδικούς πρόσβασης.

Συγκεκριμένα, απατεώνες τηλεφωνούν σε πελάτες της COSMOTE και, προσποιούμενοι τους εργαζόμενους του οργανισμού, με πρόφαση τη διενέργεια ελέγχου στο router ή το e-mail τους, ζητούν προσωπικά στοιχεία (π.χ. ΑΦΜ) και κωδικούς πρόσβασης.

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε η COSMOTE, στην οποία αναφέρει:

«Ενημερώνουμε τους συνδρομητές μας ότι άγνωστοι, προσποιούμενοι ότι είναι εργαζόμενοι του ΟΤΕ πραγματοποιούν κλήσεις σε τηλέφωνα πελατών COSMOTE, και με πρόφαση τη διενέργεια ελέγχου στο router ή το e-mail τους, ζητούν προσωπικά στοιχεία (πχ ΑΦΜ) και κωδικούς πρόσβασης.

Συμβουλεύουμε τους συνδρομητές μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Η COSMOTE σε καμία περίπτωση δεν ζητά, στην τηλεφωνική επικοινωνία με τους πελάτες της, τους προσωπικούς τους κωδικούς πρόσβασης σε συστήματα ή υπηρεσίες.

Αν θεωρείτε ότι έχετε πέσει θύμα σχετικής απόπειρας εξαπάτησης, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε άμεσα με την υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών, στο 13888».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ