ΕΛΛΑΔΑ

«People on the Move»: Το βίντεο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στη μνήμη του Γιάννη Μπεχράκη

«People on the Move»: Το βίντεο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στη μνήμη του Γιάννη Μπεχράκη
AP Photo/Enric Marti

Το βίντεο της έκθεσης «People on the Move», που επικεντρώνεται στο οδοιπορικό των προσφύγων που αφήνουν την πατρίδα τους σε αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής, έδωσαν στη δημοσιότητα για πρώτη φορά οι Γιατροί Χωρίς Συνορα, ως φόρο τιμής «στη μνήμη και τη ματιά μοναδικής ευαισθησίας του Γιάννη Μπεχράκη».

Ο Γιάννης Μπεχράκης στα ταξίδια που έκανε ανά τον κόσμο όλα τα χρόνια της πορείας του συνάντησε αρκετές φορές τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα. «Κάνουμε διαφορετικά πράγματα, αλλά έχουμε μια κοινή αποστολή», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος βρέθηκε κοντά στην οργάνωση και τη στήριξε με το έργο του. Τον Απρίλιο του 2016 συνεργάστηκε με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα στην οπτικοακουστική παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών «Οι επτά λόγοι του Ιησού στο Σταυρό», αφιερωμένη στους πρόσφυγες και τον Οκτώβριο του 2016 στην έκθεση φωτογραφίας στον Αερολιμένα Αθηνών «People on the Move» που παρουσίασε το οδοιπορικό των προσφύγων.

Το 2017 μάλιστα, ο Γιάννης Μπεχράκης απέσπασε το βραβείο του κοινού στον διαγωνισμό για την ανάδειξη των κορυφαίων πολεμικών ανταποκριτών Bayeux-Calvados Awards, στο Bayeux της Νορμανδίας, και δώρισε το χρηματικό έπαθλο στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ