ΕΛΛΑΔΑ

Οι αποκαλυπτικές συνομιλίες στην κινηματογραφική ληστεία του Αμαρουσίου

Οι αποκαλυπτικές συνομιλίες στην κινηματογραφική ληστεία του Αμαρουσίου
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

«Επιχειρησιακά» κινητά και δεκάδες συνδέσεις που ανήκαν σε ανύπαρκτα πρόσωπα, χρησιμοποιούσαν οι ληστές που, όπως αποκαλύφθηκε, «χτυπούσαν» σε Αθήνα και Λαμία. 

Οι αστυνομικοί μάλιστα της ασφάλειας Λαμίας μετά από έρευνα διαπίστωσαν ότι οι δράστες συνομιλούσαν και κατά τη διάρκεια της κινηματογραφικής ληστείας στο Μαρούσι με θύμα υπάλληλο ναυτιλιακής εταιρείας.

Σύμφωνα με τη δικογραφία στις 27 Φεβρουαρίου και συγκεκριμένα στις

  • 09.56 ο κατηγορούμενος Μ. ενημερώνει τον κατηγορούμενο Κ. ότι το θύμα μόλις έχει φτάσει στην ακτή Μιαούλη στον Πειραιά.
  • 10.02 ο κατηγορούμενος Μ. ενημερώνει τον κατηγορούμενο Κ. ότι το θύμα έχει μπει στην τράπεζα και του ζητά να επικοινωνήσει με άλλο μέλος της ομάδας που βρισκόταν στο εσωτερικό της τράπεζας.
  • 11.19 ο κατηγορούμενος Κ. ενημερώνει τον κατηγορούμενο Μ. ότι το θύμα έχει κάνει την ανάληψη των χρημάτων.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι οι δράστες, όχι μόνο παρακολουθούσαν κάθε κίνηση του υπαλλήλου, αλλά προσπαθούσαν να διαπιστώσουν που ακριβώς θα βάλει μέσα στο αυτοκίνητο την τσάντα με τα χρήματα ώστε να μην χάσουν χρόνο όταν θα τον ακινητοποιήσουν.

Α. Εγώ περιμένω εσένα και μετά το κλείνουμε ...

Β. Ναι, ναι, εντάξει τώρα έρχεται ήρθε στο αμάξι του, δεν έχει μπει μέσα ακόμα ...έχω κατέβει κάτω μήπως και δω και μήπως τα βάλει πίσω κατάλαβες;

Α. Για δες άμα μπορείς

Β. Ναι για να είμαστε πιο σίγουροι κατάλαβες; Τώρα εδώ που είμαι βλέπω αν θα τα βάλει πίσω.

Α. Μπράβο, μπράβο. Μου τον φέρνεις και κάθεσαι πιο κάτω, πίσω ο φίλος και εσύ κοιτάς live τη δουλειά.

Β. Ναι ρε φίλε, ναι, ναι.

Α. Και δες εκεί μια που τα βάζει κανονικά. Προσέχουμε εκεί όσο μπορούμε.

Στις συνομιλίες πολλές φορές ανέφεραν με την κωδική ονομασία ο «ψηλός» το υποψήφιο θύμα τους, ενώ κάποια στιγμή υπάρχει και η σκέψη να τον ληστέψουν σε γκαράζ στον Πειραιά και να μην τον ακολουθήσουν μέχρι το Μαρούσι.

Β. Έχει κάτσει τώρα και μπούρου... μπούρου... μπούρου...

Α. Ναι, εκεί μπροστά θα τα είχαμε πάρει... τον έχω ξαναδεί αυτόν που αράζει εκεί και μιλάει. Είναι πολλοί.

Β. Ναι, δεν μπορείς

Α. Έπρεπε στη γωνία την ώρα που βγαίνει, μπαμ εκεί πριν πάει στο γκαράζ. Τώρα περιμένουμε, δεν ρώτησα, πού τα βάζει; Προφανώς στη τσάντα..

Β. Ε ναι, πού θα τα βάλει;

Α. Βέβαια, θα του ανοίξω εγώ τη τσάντα να το δω εκείνη την ώρα. Εσύ δες που το βάζει πίσω κάθισμα όσο μπορείς... Αν δεν τα βάζει πίσω πάει να πει τα έχει στο κάθισμα.

Όπως περιέγραψε μετά τη ληστεία στους αστυνομικούς ο υπάλληλος, στις 12.15 και ενώ βρισκόταν στην οδό Διονύσου στο Μαρούσι διαπίστωσε ότι στη συμβολή με την οδό Σκρα ο δρόμος ήταν κλειστός με κάδους απορριμμάτων με αποτέλεσμα να σταματήσει το αυτοκίνητό του. Αμέσως είδε έναν άνδρα να πλησιάζει το αυτοκίνητό του από την πλευρά του συνοδηγού και να πυροβολεί στο τζάμι, ενώ ένας δεύτερος άνδρας άρχισε να φωνάζει «δώσε τη τσάντα». Μόλις πήραν αυτό που ήθελαν οι δράστες τράπηκαν σε φυγή.

Οι αστυνομικοί του τμήματος ασφάλειας στη Λαμία εντόπισαν στα κρησφύγετα των ληστών, πάνω από 20 συσκευές κινητών τηλεφώνων, καθώς επίσης όπλα, σφαίρες και κουκούλες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ