ΕΛΛΑΔΑ

«Πράσινο φως» για την κατασκευή αποτεφρωτηρίου νεκρών στον Ελαιώνα

«Πράσινο φως» για την κατασκευή αποτεφρωτηρίου νεκρών στον Ελαιώνα
@KaminisG

Άνοιξε ο δρόμος για την κατασκευή του αποτεφρωτηρίου νεκρών στον Ελαιώνα, καθώς υπεγράφη την περασμένη Πέμπτη από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη, η σχετική απόφαση, παρουσία του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, όπως αναφέρει ο δήμος σε σημερινή του ανακοίνωση.   

Ειδικότερα, η υπουργική απόφαση καθορίζει τον χώρο και τις προϋποθέσεις για την κατασκευή του κέντρου αποτέφρωσης νεκρών, όπως αυτό σχεδιάστηκε και προτάθηκε από τον δήμο Αθηναίων για την περιοχή του Ελαιώνα.

Προβλέπει την κατασκευή του αποτεφρωτηρίου καθώς και τη διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων πρασίνου (στα οικοδομικά τετράγωνα 17 και 29), βάσει της απόφασης του Συμβουλίου Μητροπολιτικού Σχεδιασμού του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης, που ομόφωνα ενέκρινε την πρόταση του δήμου Αθηναίων.

Στον κοινόχρηστο χώρο δημιουργείται οργανωμένος χώρος πρασίνου που περιλαμβάνει αναψυκτήριο, χώρους συνάθροισης κοινού, αθλητικές εγκαταστάσεις και απαραίτητες υποδομές, για τη φύλαξη και τη συντήρηση του χώρου.

Οι περιφράξεις θα είναι φυτικές, η υπάρχουσα υψηλή βλάστηση προστατεύεται, ενώ τα υλικά επίστρωσης και η φύτευση θα είναι σύμφωνα με τις αρχές της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής, αναφέρει ο δήμος.

«Περάσαμε από τα χίλια κύματα ενός ατελούς νομοθετικού πλαισίου αλλά τελικά τα καταφέραμε. Άνοιξε ο δρόμος για την κατασκευή του αποτεφρωτηρίου νεκρών του δήμου Αθηναίων. Η δημιουργία του κέντρου αποτέφρωσης νεκρών δεν αποτελούσε απλώς μία δέσμευσή μας από το 2014 αλλά και μία υποχρέωση της Πολιτείας απέναντι στα στοιχειώδη δικαιώματα του πολίτη» έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο κ. Καμίνης.

«Η υπογραφή της απόφασης για τη δημιουργία Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών στο Δήμο Αθηναίων από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γ. Σταθάκη, είναι μια από τις πιο σημαντικές αλλά ταυτόχρονα και πιο αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Ήταν αυτονόητο και γίνεται πράξη», αναφέρει σε ανάρτησή του και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ