ΕΛΛΑΔΑ

Σπείρα παρακολουθούσε τα θύματά της με gps trackers

Σπείρα παρακολουθούσε τα θύματά της με gps trackers
Ελληνική Αστυνομία

Ο φόβος και ο τρόμος σε Φθιώτιδα και Αττική είχε γίνει σπείρα που εξαρθρώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας.

Τα μέλη της σπείρας αξιοποιούσαν και την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για να είναι σίγουρα ότι θα «χτυπήσουν» την κατάλληλη στιγμή χωρίς να έχουν πρόβλημα. Χαρακτηριστικό είναι πως χρησιμοποιούσαν ακόμα και gps trackers τα οποία έβαζαν στα αυτοκίνητα των θυμάτων τους για να ξέρουν ανά πάσα ώρα και στιγμή που βρίσκονται.

Όπως έγινε γνωστό, τα μέλη της σπείρας, κατά τις προπαρασκευαστικές τους ενέργειες, προέβαιναν, κατά περίπτωση, στην φυσική ή και «τεχνολογική» παρακολούθηση των υποψήφιων «στόχων» τους.

Επιπλέον, κατά τη διάπραξη των ληστειών ενεργούσαν με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση και ρόλους, ανά περίπτωση.

Οι διωκτικές αρχές εντόπισαν και τακτοποίησαν τρία μέλη της σπείρας εξακριβώνοντας τον τόπο διαμονής τους.

Μετά τη σύλληψή τους εξιχνιάστηκαν τρεις ληστείες: αυτή που διαπράχθηκε τον Μάρτιο του 2018, σε βάρος εργολάβου στη Λαμία, όπου οι δράστες χρησιμοποίησαν ιδιαίτερα βίαιη συμπεριφορά, αυτή που διαπράχθηκε σε βάρος υπαλλήλου ναυτιλιακής εταιρείας, πριν από περίπου δύο εβδομάδες στο Μαρούσι Αττικής, όπου ένας εκ των δραστών δεν δίστασε να πυροβολήσει στο όχημα που επέβαινε το θύμα και δεύτερος συνεργός του να αφαιρέσει τσάντα που περιείχε μεγάλο χρηματικό ποσό και άλλη μία σε περιοχή της Εκάλης Αττικής, όπου δύο δράστες, φορώντας κουκούλες, αφαίρεσαν από γυναίκα έξω από το σπίτι της την τσάντα της, η οποία περιείχε χρηματικό ποσό.

Στην έδρα τους οι αστυνομικές αρχές βρήκαν όπλα, οχήματα, διαρρηκτικά εργαλεία, κουκούλες full face , φορητούς ασυρμάτους, κλεμμένες μοτοσικλέτες κ.α.

Οι τρεις Έλληνες, ηλικίας 51, 41 και 51 ετών αντίστοιχα, αντιμετωπίζουν κατηγορίες για σύσταση συμμορίας, διάπραξη ληστειών, παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα (κατοχή) και κατά περίπτωση για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, πλαστογραφία, παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς και άλλα αδικήματα.

Για την εξάρθρωση της σπείρας η Ασφάλεια Λαμίας έκανε πολύμηνη έρευνα μέχρι τις συλλήψεις την Παρασκευή (8/3).

Η δράση της σπείρας ξεκίνησε νωρίτερα από τον Φεβρουάριο του 2018 ενώ προς ώρας άγνωστος παραμένει ο αριθμός των συνεργών τους.

Δύο εκ των συλληφθέντων, έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές για παρόμοια και άλλα αδικήματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ