ΕΛΛΑΔΑ

Νέα στοιχεία για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη

Νέα στοιχεία για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη
EUROKINISSI / ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Νέα στοιχεία για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη έρχονται σιγά-σιγά στο φως, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι η άτυχη εφοριακός ήταν δυναμική ελεγκτής και είχε αποκαλύψει απάτες και υποθέσεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος εκατομμυρίων ευρώ.

Τα στοιχεία αυτά, που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Φως στο Τούνελ», φαίνεται πως ενισχύουν την εκδοχή της οικογένειας πως η Δώρα Ζέμπερη ενδεχομένως να δολοφονήθηκε λόγω κάποιας υπόθεσης που διαχειριζόταν.

Πρόστιμα εκατομμυρίων

Από το 2015 και μέχρι την ημέρα της δολοφονίας της, η Δώρα Ζέμπερη φέρεται να ερεύνησε 17 σημαντικές υποθέσεις. Μάλιστα, όπως αποκαλύφθηκε, σε τέσσερις από αυτές επέβαλε πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ.

Κατά πληροφορίες, μάλιστα, σε βάρος μιας γνωστής επιχείρησης βεβαίωσε παράβαση με πρόστιμο ύψους 7,5 εκατομμυρίων ενώ σε άλλη περίπτωση 3,5 εκατομμυρίων. Σε άλλες δύο υποθέσεις της βεβαιώθηκαν πρόστιμα άνω του 1,5 εκατ. ευρώ.

Σε βάρος μίας γνωστής επιχείρησης βεβαίωσε παράβαση με πρόστιμο ύψους 7,5 εκατομμυρίων. Σε μία άλλη βεβαίωσε πρόστιμο άνω των 3,5 εκατομμυρίων και σε δύο άλλες άνω του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ. Η περαίωση των ελέγχων από τη Δώρα σε αυτές τις υποθέσεις είχε ολοκληρωθεί. Μάλιστα, η τελευταία «έκλεισε» την ημέρα της δολοφονίας της.

Σε πολλές από αυτές τις υποθέσεις αναμενόταν να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίες στα δικαστήρια. Στο παρελθόν δε είχε παρουσιαστεί ως μάρτυρας σε δίκες που αφορούσαν βαρύτατα κατηγορητήρια για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, εικονικά τιμολόγια και εγκληματική δραστηριότητα.

Επρόκειτο δε, να καταθέσει σε ένα δικαστήριο μερικές μόλις ημέρες μετά τον θάνατό της.

Σύμφωνα με την δικηγόρο της μητέρας της, Γιάννα Παναγοπούλου που βρέθηκε στην εκπομπή, στο δικαστήριο για τη δολοφονία της, αναφέρθηκε πως θα ήταν φρόνιμο να είχε μπει στην υπόθεση οικονομικός εισαγγελέας.

Όπως ανέφερε η κυρία Παναγοπούλου το πρωί της Παρασκευής 15 Μαρτίου κατέθεσε έγγραφη αναφορά της μητέρας και των αδελφών του θύματος, προκειμένου να διερευνηθούν το εργασιακό περιβάλλον της άτυχης εφοριακού, αλλά και οι υποθέσεις που χειριζόταν, από αρμόδιο δικαστικό λειτουργό.

Η δικηγόρος Γιάννα Παναγοπούλου, είπε:

«Στο δικαστήριο του Ιουλίου όπου καταδικάστηκε ο Μανώλης Σοροπίδης για τη δολοφονία της Δώρας, προέκυψαν σημαντικά στοιχεία που ακούστηκαν για πρώτη φορά. Τα προσκομίσαμε στις Αρχές προκειμένου να αξιολογηθούν από αρμόδιο λειτουργό και να ξεκινήσει άλλη παράλληλη, βαθιά έρευνα. Η εργασία της Δώρας ήταν πηγή κινδύνου όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο. Το θύμα είχε περαιώσει πάνω από διακόσιες τριάντα υποθέσεις. Ήταν δραστήρια, παραγωγική, αποδοτική, με σοβαρό χαρτοφυλάκιο. Φαίνεται πως είχε διαισθανθεί τον κίνδυνο γιατί την προηγούμενη της δολοφονίας της είχε δώσει τους κωδικούς των τραπεζικών της καρτών στον αδερφό της και είχε ζητήσει να μετατεθεί σε άλλη υπηρεσία».

Η δικηγόρος της μητέρας της άτυχης εφοριακού, συνέχισε:

«Η Δώρα είχε καταγγείλει πως μία σημαντική υπόθεση είχε σβηστεί από τον υπολογιστή της και για το λόγο αυτό μετέφερε αρχεία σε στικάκια. Πιστεύουμε πως σ’ αυτή την υπόθεση έπρεπε να συμβάλλουν περισσότεροι επαΐοντες ειδικοί. Ακόμα προλαβαίνουμε, πριν περάσει κι άλλος χρόνος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ