«Λίφτινγκ» στον Σκορπιό: Σε τουριστικό θέρετρο μετατρέπεται το νησί του Ωνάση
Η Ρώσος μεγιστάνας Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ έχει ξεκινήσει εργασίες στον Σκορπιό, με έχουν στόχο την ανάπτυξη του νησιού και την μετατροπή του σε τουριστικό θέρετρο.
Ο Σκορπιός που από το 2013 ανήκει στον δισεκατομμυριούχο θα μετεξελιχτεί σε «Πολυτελές Αγροτουριστικό Κατάλυμα – VIP Exclusive Club».
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 76,6 εκατομμύρια ευρώ. Αναλυτικά, δαπανώνται 16,5 εκατ. για τα αθλητικά, 11,9 για τα οδικά και το ελικοδρόμιο, 10,3 εκατ. ευρώ για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και των ακτών και 20,3 εκατ. για τις λοιπές υποδομές.
Η επένδυση για την οποία μεριμνά η ΜΥΚΗΝΑΙ ΑΕ, ιδιοκτήτρια εταιρεία, αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Μάιο του 2021 και θα δημιουργήσει δεκάδες νέες θέσεις εργασίας.
Μεταξύ άλλων, το επενδυτικό πρότζεκτ περιλαμβάνει ένα πολυτελές ξενοδοχείο 5 αστέρων, δώδεκα νέες βίλες, εκσυγχρονισμό και επέκταση των δύο λιμανιών (προβλήτες «Χριστίνα» και «Παναγιά») για τον ελλιμενισμό μεγάλων θαλαμηγών, εκθεσιακούς χώρους, αμφιθέατρο, ελικοδρόμιο, αγροτική φάρμα, πισίνες, τεχνητή λίμνη, μονάδα αφαλάτωσης θαλάσσιου νερού, μονάδα επεξεργασίας υγρών αποβλήτων και μεγάλο οδικό δίκτυο.
Επίσης, θα δημιουργηθούν γυμναστήριο, χώροι αναψυχής με αίθουσα bowling, γήπεδα ποδοσφαίρου 5Χ5, γήπεδο τένις διεθνών προδιαγραφών, και χώρος για τους στάβλους και την αρένα ιππασίας.
Ομπάμα για πυροβολισμούς στο δείπνο των ανταποκριτών: Η βία δεν έχει θέση «στη δημοκρατία μας»
08:24
Συναγερμός για εξαφάνιση 48χρονου από την Καλαμαριά Θεσσαλονίκης
08:21
Το πετρέλαιο ξεπερνά τα 100 δολάρια - Άνοδος 2% με το βλέμμα στα Στενά του Ορμούζ
08:16
Τα τρία τρισεκατομμύρια δολάρια άγγιξαν οι παγκόσμιες στρατιωτικές δαπάνες το 2025
08:16