ΕΛΛΑΔΑ

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι κατηγορούμενοι για τα πλαστά διπλώματα

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι κατηγορούμενοι για τα πλαστά διπλώματα
EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΟΣ / ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και εγγυοδοσία κατά περίπτωση αφέθηκαν και οι 9 κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε κύκλωμα χορήγησης πλαστών διπλωμάτων οδήγησης.

Συγκεκριμένα, χρηματική εγγύηση επιβλήθηκε σε τρεις υπαλλήλους της Διεύθυνσης Μεταφορών Νοτίου Τομέα.

Σε μία υπάλληλο επιβλήθηκε εγγύηση 20.000 ευρώ και οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα. Ίδιοι περιοριστικοί όροι και στους άλλους δύο και χρηματική εγγύηση 5.000 ευρώ. Στους υπόλοιπους 6 κατηγορούμενους επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα κατά περίπτωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις απολογίες τους οι περισσότεροι αποδέχτηκαν μέρος των κατηγοριών, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι λάμβαναν μικρά χρηματικά ποσά ως αντάλλαγμα για τη χορήγηση πλαστών διπλωμάτων. Φέρεται να επικαλέστηκαν βιοποριστικούς λόγους. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις απολογίες τους έκαναν λόγο για πάγια πρακτική που βρήκαν και δεν ξεκίνησαν εκείνοι.

Ο τιμοκατάλογος της «φάμπρικας» με τα πλαστά διπλώματα: Έδιναν άδειες οδήγησης και για λεωφορεία

Τη θέση του διαχώρισε ο διευθυντής Μεταφορών Νοτίου Τομέα που αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες. «Δεν έχω καμία σχέση, καμία συμμετοχή» φέρεται να υποστήριξε ο κατηγορούμενος στην απολογία του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ