ΕΛΛΑΔΑ

Ανοίγει θερμαινόμενη αίθουσα στο Κολωνό για τους μετανάστες της Βικτώριας

Ανοίγει θερμαινόμενη αίθουσα στο Κολωνό για τους μετανάστες της Βικτώριας
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Στη θερμαινόμενη αίθουσα της Λέσχης Φιλίας του 4ου δημοτικού διαμερίσματος του δήμου Αθηναίων στον Κολωνό που μπορεί να φιλοξενήσει 150-200 άτομα θα βρουν καταφύγιο πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν προσωρινά στην πλατεία Βικτωρίας, σε περίπτωση που οι δομές σε Ελαιώνα και Ελληνικό εμφανίσουν υπερπληρότητα.

Αυτό αποφασίστηκε σε σημερινή σύσκεψη στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής που συνεκλήθη για να αξιολογηθεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στο κέντρο της Αθήνας δεδομένου ότι πρέπει να προστατευτούν και από την κακοκαιρία που έρχεται.

Επίσης, έγινε γνωστό ότι έχουν εξασφαλιστεί 200 vouchers για δωρεάν διαμονή προσφύγων και μεταναστών σε ξενοδοχεία της Αθήνας, σε συνεργασία με την ανθρωπιστική οργάνωση Caritas και υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Παράλληλα, για τη μεταφορά τους από την πλατεία Βικτωρίας και εφόσον παραστεί ανάγκη θα χρησιμοποιηθεί, εκτός από τα αστικά λεωφορεία του ΟΑΣΑ και ένα πουλμανάκι 35 θέσεων, που θα παρέχει η Ελληνική Αστυνομία.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι σήμερα το πρωί, δύο λεωφορεία του ΟΑΣΑ βρέθηκαν στην πλατεία Βικτωρίας για να μεταφέρουν πρόσφυγες και μετανάστες στο ανοιχτό κέντρο φιλοξενίας στον Ελαιώνα, λίγοι όμως ήταν εκείνοι που επέλεξαν να μπουν στα λεωφορεία, καθώς πολλοί εξηγούσαν στους διερμηνείς ότι έχουν βγάλει εισιτήρια για να συνεχίσουν το ταξίδι τους το απόγευμα προς τα σύνορα και τελικό προορισμό την κεντρική Ευρώπη.

Την ίδια ώρα, διερμηνείς που ενημερώνουν τον κόσμο για τις ανοιχτές δομές καταγγέλλουν ότι δέχονται απειλές από διακινητές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ