ΕΛΛΑΔΑ

Δεν συζητά αλλαγές στη μισθοδοσία η Εκκλησία

Δεν συζητά αλλαγές στη μισθοδοσία η Εκκλησία
EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Σε οριστικό ναυάγιο φαίνεται πως οδηγείται η συμφωνία Κράτους – Εκκλησίας υπό μορφή προσύμφωνου που επετεύχθη μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου.

Η άρνηση των κληρικών να δεχθεί αλλαγές στον τρόπο μισθοδοσίας δεσμεύει και την ιεραρχία με την Ιερά Σύνοδο να ξεκαθαρίζει πως στις όποιες συζητήσεις δεν μπορεί να συμπεριλαμβάνεται και αυτό το θέμα.

Παράλληλα, ενστάσεις εκφράζονται και για τις επιχειρούμενες συνταγματικές αλλαγές για την ανεξιθρησκεία και την προστασία της οικογένειας.

Η Ιερά Σύνοδος που συνεδρίασε την Τετάρτη (20/03) «εμμένει στην απόφαση της Ιεραρχίας της 16ης Νοεμβρίου 2018, ήτοι να συνεχισθεί ο διάλογος με την Πολιτεία, αλλά ‘’να εμμείνη στο υφιστάμενο καθεστώς μισθοδοσίας των Κληρικών και των Εκκλησιαστικών Υπαλλήλων της Εκκλησίας της Ελλάδος’’» όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση σημειώνοντας πως θέματα συζήτησης μπορούν να είναι οι «οργανικές θέσεις των Κληρικών και των Εκκλησιαστικών Υπαλλήλων, η αποζημίωση για την απαλλοτριωθείσα εκκλησιαστική περιουσία έως το 1939, η διαχείριση της εκκλησιαστικής περιουσίας μετά τις Συμβάσεις της 18.9.1952».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ