ΕΛΛΑΔΑ

Νεκρός ηλικιωμένος σε παράνομο γηροκομείο

Νεκρός ηλικιωμένος σε παράνομο γηροκομείο
EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ένας υπερήλικας βρέθηκε νεκρός στο γηροκομείο στο οποίο διέμενε στην περιοχή Θέρμης στη Θεσσαλονίκη. Όπως αποδείχθηκε, το γηροκομείο λειτουργούσε χωρίς άδεια. 

Όπως έγινε γνωστό το 93χρονος βρέθηκε από το προσωπικό του γηροκομείου να έχει πέσει από ύψος περίπου δύο μέτρων και εξετάζεται αν ο θάνατος οφείλεται στην πτώση ή προηγήθηκε πχ από καρδιακό επεισόδιο.

Στα πλαίσια της έρευνας θα εξεταστεί και η ιατροφαρμακευτική αγωγή που χορηγούταν στον υπερήλικα και εάν ο ίδιος έχριζε μεγαλύτερης εποπτείας.

Το περιστατικό συνέβη το πρωί της Τρίτης σε οίκο ευγηρίας που βρίσκεται στην περιοχή της Θέρμης. Αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι η συγκεκριμένη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων δεν διέθετε νόμιμη άδεια για τη λειτουργία της και ήδη ενημερώθηκε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε η εισαγγελέας πρωτοδικών Γεσθημανή Χατζηπαρασίδου, η οποία παρήγγειλε από το τοπικό αστυνομικό τμήμα τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την απόδοση τυχόν ποινικών ευθυνών εις βάρος των υπευθύνων του κέντρου. Όπως έγινε γνωστό, ερευνάται το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια από υπόχρεο.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ