ΕΛΛΑΔΑ

Αυξήθηκαν δραματικά διαρρήξεις και ληστείες Πρωτοχρονιά και Χριστούγεννα

Αυξήθηκαν δραματικά διαρρήξεις και ληστείες Πρωτοχρονιά και Χριστούγεννα
ΑΠΕ-ΜΠΕ

 Η βία και ο τρόμος των ληστών «χτυπούν» τη πόρτα των ανυπεράσπιστων πολιτών και καταστηματαρχών που δίνουν μάχη για τη ζωή τους.

Μόλις έλθει η νύχτα αλλά και κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι συμμορίες των αδίστακτων κακοποιών τρυπώνουν στα σπίτια και αρπάζουν ότι βρουν μπροστά τους. Τα επίσημα στοιχεία είναι απογοητευτικά. Μόνο στην Αθήνα από τις αρχές του έτους καταγράφηκαν περισσότερες από 13.000 κλοπές σε κατοικίες και 600 ληστείες. Καθημερινά οι πολίτες βιώνουν έναν ζωντανό εφιάλτη, ενώ οι ιδιοκτήτες βλέπουν τις περιουσίες τους να λεηλατούνται.

Τα κρούσματα αυξήθηκαν με γεωμετρική πρόοδο την εορταστική περίοδο. Μπαράζ ληστειών με Καλάσνικοφ μέσα σε μία ώρα, την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου, σε τρία σούπερ μάρκετ της πρωτεύουσας. Το πρώτο χτύπημα έγινε στο σούπερ μάρκετ Βασιλόπουλος στις 18.03 το απόγευμα, ενώ λίγο αργότερα, στις 18:11 τρεις δράστες τρύπωσαν στο σούπερ μάρκετ Βασιλόπουλος στην Πεύκη. Στην πρώτη περίπτωση οι δράστες διέφυγαν με τρεις μοτοσικλέτες ενώ στο δεύτερο χτύπημα στη Λυκόβρυση αυτόπτες μάρτυρες τους είδαν να φεύγουν με μία μοτοσικλέτα και ένα όχημα.

Το τρίτο περιστατικό σημειώθηκε στις 18:28 έγινε και πάλι σε σούπερ μάρκετ της ίδιας εταιρίας, αυτή τη φορά στην οδό Καλλιδρομίου στα Εξάρχεια, στην οποία συμμετείχαν επτά άτομα, τα οποία αφού άδειασαν όλα τα ταμεία αποχώρησαν από το σημείο πεζή!

Το ύψος του ποσού που έχει κλαπεί δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις κάνουν εκτεταμένους ελέγχους σε όλα το Λεκανοπέδιο για τον εντοπισμό των υπόπτων.

Ο τρόμος δεν τελειώνει εδώ. Χθες το βράδυ στο Θησείο συνελήφθησαν δυο άτομα ηλικίας 48 και 50 ετών, οι οποίοι λίγο νωρίτερα είχα διαπράξει ένοπλη ληστεία σε σουπερ μάρκετ στη περιοχή.

Οι δράστες εισήλθαν, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, σε υποκατάστημα σούπερ μάρκετ και με την απειλή κοντόκανου κυνηγετικού όπλου και πιστολιού, αφαίρεσαν από το ταμείο χρηματικό ποσό. Στη συνέχεια διέφυγαν πεζοί.

Οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ εντόπισαν στην ίδια περιοχή τους συλληφθέντες και τους ακινητοποίησαν. Επιπλέον εντοπίσθηκε και υπόγειος χώρος εγκαταλελειμμένης οικοδομής στον οποίο οι δράστες είχαν αποκρύψει: Ένα κυνηγετικό όπλο, ένα πιστόλι τύπου REPLICA, μια χειροβομβίδα, έναν λοστό ,δύο κατσαβίδια, διάφορα είδη ρουχισμού και ένα ζεύγος κλεμμένων γερμανικών πινακίδων κυκλοφορίας.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξιχνιάσθηκαν επιπλέον τρεις περιπτώσεις ληστειών, κατά τον μήνα Δεκέμβριο τρέχοντος έτους, σε σούπερ μάρκετ στην Καλλιθέα και στα Πετράλωνα.

Έναν ζωντανό εφιάλτη έζησε το πρωί της Δευτέρας στο Νέο Κόσμο ένας 50χρονος οδηγός ταξί, που πήγε να βγάλει το μεροκάματο. Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές στις 07:30 ένας άγνωστος επιβιβάστηκε ως πελάτης στο ταξί του 50χρονου και με την απειλή όπλου άρπαξε μικρό χρηματικό ποσό, καθώς και ηλεκτρονική συσκευή πλοήγησης. Στη συνέχεια, τράπηκε σε φυγή, ενώ αναζητείται από τους άνδρες της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με επίσημες αναφορές της αστυνομίες οι συμμορίες «χτυπούν» δίχως έλεος. Στόχος τους να αρπάξουν ότι μπορούν φθάνοντας στο σημείο μέχρι και να δολοφονήσουν το θύμα. Τα χρήματα που καταφέρνουν να βουτήξουν τα μοιράζονται, ενώ τα χρυσαφικά και τα κοσμήματα τα ρίχνουν στη μαύρη αγορά. Οι αστυνομικές αρχές, εκτός από τα συνηθισμένα που αφορούν τα κλασικά πλέον μέτρα ασφαλείας στο σπίτι, όπως κλειδαριές ασφαλείας, κλειστά παράθυρα τη νύχτα, συναγερμό, συμβουλεύουν όσους διαθέτουν εργαζομένους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί μαζί τους και να μην τους λένε πολλά.

Διπλή ληστεία σε σούπερ μαρκετ των βορείων προαστίων από ενόπλους με καλάσνικοφ
Θρίλερ στις Σέρρες και ερωτηματικά για τη βίαιη δολοφονία 85χρονου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ