Γρίπη: Υποχωρούν σταδιακά τα κρούσματα - Στους 122 οι νεκροί
Σε 122 ανέρχονται συνολικά τα θύματα της εποχικής γρίπης στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ).
Την εβδομάδα από τις 11 έως τις 17 Μαρτίου 2019, στα Εργαστήρια Αναφοράς Γρίπης ελέγχθηκαν για ιούς γρίπης συνολικά 169 κλινικά δείγματα, όλα από νοσοκομεία. Τα 37 (21,9%) ήταν θετικά για ιούς γρίπης τύπου Α. Τα 34 στελέχη τύπου Α υποτυποποιήθηκαν και από αυτά, τα 18 (52,9%) ανήκαν στον υπότυπο Α (Η3Ν2) και τα 16 (47,1%) στον υπότυπο Α (Η1Ν1). Τα νέα κρούσματα που χρειάστηκαν νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) ήταν 7.
Παρόλο που οι επισκέψεις σε γιατρό για γριπώδη συνδρομή παραμένουν στα ίδια επίπεδα σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, ο ΕΟΔΥ σημειώνει ότι η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα παρουσιάζει μείωση. Επικρατών τύπος παραμένει ο Η1Ν1 και υπενθυμίζεται ότι ο καλύτερος τρόπος προφύλαξης από τη γρίπη είναι ο αντιγριπικός εμβολιασμός.
Επίσημα χειμώνας στη Νέα Υόρκη: «Ντύθηκε» στα λευκά το Central Park - Εντυπωσιακές εικόνες (pics)
09:20
Χάρτης πληρωμών και ελαφρύνσεων: Τι ισχύει για συνταξιούχους, ενοικιαστές και μισθωτούς το 2026
09:12
Αυτό το μαγαζί στις ΗΠΑ πουλάει τα περιεχόμενα των αποσκευών που χάνονται στις πτήσεις
09:00
ΜΕΤΚΑ: Τα μεγάλα έργα, η ανάπτυξη και τα σταθερά βήματα προς το Χρηματιστήριο
08:52