ΕΛΛΑΔΑ

Έγκλημα στο Ελληνικό: Πειθαρχικό έλεγχο για τον ταξιτζή ζητάει ο Σπίρτζης

Έγκλημα στο Ελληνικό: Πειθαρχικό έλεγχο για τον ταξιτζή ζητάει ο Σπίρτζης
EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Πειθαρχικό έλεγχο για τον οδηγό ταξί που αρνήθηκε να παράσχει βοήθεια και να μεταφέρει σε νοσοκομείο τη γυναίκα, που πυροβολήθηκε και δολοφονήθηκε από το σύζυγό της, την Πέμπτη στη Λεωφόρο Βουλιαγμένηςζήτησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής.

Ο υπουργός ζητά άμεσες ενέργειες για τον έλεγχο της τήρησης του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου, που διέπει τη λειτουργία των Επιβατηγών Δημόσιας Χρήσης (ΕΔΧ) οχημάτων και την επιβολή πειθαρχικών μέτρων στους οδηγούς, ιδιοκτήτες και εκμεταλλευτές αλλά και την εφαρμογή των αυστηρών ποινών που προβλέπει ο νόμος.

«Με σκοτώνει, με σκότωσε», φώναζε η 56χρονη γυναίκα που δολοφονήθηκε από τον 87χρονο σύζυγό της, πρώην αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο οδηγός, όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους, ξαφνικά είδε τη γυναίκα αιμόφυρτη να μπαίνει στο ταξί του, πανικοβλήθηκε και της άνοιξε την πόρτα να βγει έξω λέγοντάς της «βγείτε έξω κυρία μου». Ο ταξιτζής υποστήριξε ότι της ζήτησε να βγει από το αυτοκίνητο διότι «ταράχτηκε», σχολιάζοντας ότι το ταξί «γέμισε αίματα μέσα έξω».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ