Banksy: Ψεύτικη η έκθεση στην Αθήνα, δεν έχει τη συγκατάθεσή μου
Μέσα από την ιστοσελίδα του, o Banksy ενημερώνει πως η έκθεση στην Αθήνα, η οποία είναι αφιερωμένη στο έργο του είναι ψεύτικη, ενώ η διοργάνωση δεν έχει τη συγκατάθεσή του.
Πρόκειται για την έκθεση «Τhe world of Banksy» η οποία φιλοξενείται στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων, και σύμφωνα με τον Banksy σε αυτήν δεν υπάρχουν αυθεντικά έργα του, αλλά αντίγραφα και αναπαραστάσεις.
«Οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι υπήρξε ένα πρόσφατο κύμα εκθέσεων του Banksy, καμία εκ των οποίων δεν είχε τη συναίνεσή μου. Έχουν όλες οργανωθεί εξ ολοκλήρου χωρίς τη γνώση ή τη συμμετοχή του καλλιτέχνη. Παρακαλούμε να τις μεταχειριστείτε ανάλογα», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Banksy στο μήνυμά του.
Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που ο Banksy έχει στραφεί εναντίον Street Art εκθέσεων που χρησιμοποιούν το όνομά του, ενώ παρ΄ όλο που η Αθήνα φιγουράρει πρώτη στη λίστα των «fake» εκθέσεων, δεν είναι η μόνη.
Ανάλογες εκθέσεις φιλοξενούνται σε Μόσχα, Μιλάνο, Βρυξέλλες, Άμστερνταμ, Μαϊάμι, Βερολίνο είναι επίσης μεταξύ της λίστας των ψεύτικων εκθέσεων.

Ο άνθρωπος που γυρίζει τον κόσμο με τα πόδια αναζητώντας σπάνια τυριά
08:05
Άνοιξαν οι κάλπες στο Ισραήλ: Ζήτημα επιβίωσης για τον Νετανιάχου-Μάχη στήθος με στήθος με Άιζενκοτ
07:50
ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Δύο νίκες που ήρθαν από το ανέφικτο
07:45
Ένα στα τέσσερα άτομα με κατάθλιψη μπορεί να πάσχει από αυτή τη νέα μορφή της ψυχικής νόσου
07:41