Banksy: Ψεύτικη η έκθεση στην Αθήνα, δεν έχει τη συγκατάθεσή μου
Μέσα από την ιστοσελίδα του, o Banksy ενημερώνει πως η έκθεση στην Αθήνα, η οποία είναι αφιερωμένη στο έργο του είναι ψεύτικη, ενώ η διοργάνωση δεν έχει τη συγκατάθεσή του.
Πρόκειται για την έκθεση «Τhe world of Banksy» η οποία φιλοξενείται στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων, και σύμφωνα με τον Banksy σε αυτήν δεν υπάρχουν αυθεντικά έργα του, αλλά αντίγραφα και αναπαραστάσεις.
«Οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι υπήρξε ένα πρόσφατο κύμα εκθέσεων του Banksy, καμία εκ των οποίων δεν είχε τη συναίνεσή μου. Έχουν όλες οργανωθεί εξ ολοκλήρου χωρίς τη γνώση ή τη συμμετοχή του καλλιτέχνη. Παρακαλούμε να τις μεταχειριστείτε ανάλογα», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Banksy στο μήνυμά του.
Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που ο Banksy έχει στραφεί εναντίον Street Art εκθέσεων που χρησιμοποιούν το όνομά του, ενώ παρ΄ όλο που η Αθήνα φιγουράρει πρώτη στη λίστα των «fake» εκθέσεων, δεν είναι η μόνη.
Ανάλογες εκθέσεις φιλοξενούνται σε Μόσχα, Μιλάνο, Βρυξέλλες, Άμστερνταμ, Μαϊάμι, Βερολίνο είναι επίσης μεταξύ της λίστας των ψεύτικων εκθέσεων.

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση 150 ευρώ ανά παιδί: Πότε θα καταβληθεί στους δικαιούχους
00:30
ΕΕ σε Τραμπ: «Κυριαρχικό δικαίωμα» ο ψηφιακός φόρος – Προειδοποιεί για άμεση αντίδραση
23:59
Σε απάντηση της επίθεσης κατά εμπορικού πλοίου τα πλήγματα των ΗΠΑ στο Ιράν
23:52
Βενεζουέλα: Η καταστροφή προκαλεί ρωγμές και στην κυβέρνηση- Ο ρόλος των ΗΠΑ και η θέση της Προέδρου
23:51