ΕΛΛΑΔΑ

Ο καιρός στην Αττική: Προβλήματα στην Αθήνα

Ο καιρός στην Αττική: Προβλήματα στην Αθήνα
Eurokinissi/Παναγοπούλου Γεωργία

Χιονοπτώσεις αναμένονται στα βόρεια και στα ανατολικά της Αθήνας.  Η πρωτεύουσα της χώρας, θα παραμείνει στο... ψυγείο καθώς η μέγιστη θερμοκρασία που θα σημειωθεί θα είναι 5 βαθμοί Kελσίου. 

Διεκόπη πριν από λίγη ώρα λόγω χιονόπτωσης, η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην Πεντέλη, στον δρόμο προς Νέα Μάκρη, από το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, έως την διασταύρωση στην Ανατολή.

Επίσης, στην παλιά εθνική οδό Ελευσίνας- Θήβας, από το 3ο χιλιόμετρο, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα, τα ΙΧ αυτοκίνητα αυτοκίνητα κινούνται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία των φορτηγών. Αλυσίδες, σύμφωνα με την Τροχαία, εξακολουθούν να είναι απαραίτητες στην Πάρνηθα, από το τελεφερίκ προς το καζίνο, στην Ιπποκράτειο Πολιτεία και στην Αγία Τριάδα Αφιδνών.

Στα λευκά ντύθηκε η Πάρνηθα παραμονή Πρωτοχρονιάς με το θερμόμετρο να δείχνει ακόμη και επτά βαθμούς υπό το μηδέν.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ έκανε λόγο για χιονόπτωση ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας, κάτι που επιβεβαιώθηκε, αφού ήδη από τα ξημερώματα της Πέμπτης, οι πρώτες νιφάδες πέφτουν στο κέντρο της Αθηνας.

Ήδη στα βόρεια προάστια, στην Πεντέλη και στην Πάρνηθα, ειδικά σε μεγαλύτερο υψόμετρο, το χιόνι είναι έντονο.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ΕΜΥ η ανώτατη θερμοκρασία στην Αθήνα θα είναι 5 βαθμοί κελσίου και στα βόρεια και ανατολικά 2 με τρεις βαθμους χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ. Από το βράδυ, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή καθώς θα σημειωθει παγετός στις περιοχές όπου έχει χιονίσει.

Από το μεσημέρι και μετά, η κακοκαιρία και η χιονόπτωση θα κινηθούν από τα βόρεια του νομού Αττικής προς τα κέντρο της Αθήνας και τα δυτικά προάστια και αναμένεται να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος του λεκανοπεδίου τις βραδυνές ώρες.

21:00

ΔΗΜΟΦΙΛΗ