ΕΛΛΑΔΑ

«Ύστατο χαίρε» στον Θανάση Γιαννακόπουλο

«Ύστατο χαίρε» στον Θανάση Γιαννακόπουλο

Σε κλίμα συγκίνησης είπαν το «ύστατο χαίρε» στον Θανάση Γιαννακόπουλο συγγενείς, φίλοι, εκπρόσωποι του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου αλλά και η «οικογένεια» του Παναθηναϊκού.

Από νωρίς το πρωί, πλήθος κόσμου έσπευσε να αποχαιρετήσει τον συνιδρυτή της ΒΙΑΝΕΞ στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών, όπου είχε τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του.

Το φέρετρο του Θανάση Γιαννακόπουλου ήταν καλυμμένο με τη σημαία του Παναθηναϊκού, μια επιθυμία που είχε εκφράσει άλλωστε ο ίδιος.

Η εξόδιος ακολουθία εψάλη στις 14:00 ενώ ακολούθησε η ταφή στο Α’ Νεκροταφείο.

Ο κόσμος που βρισκόταν έξω από τη Μητρόπολη είπε το δικό του «αντίο» στον Θανάση Γιαννακόπουλο με ένα θερμό χειροκρότημα.

Το «παρών» έδωσαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, οι παίκτες του Παναθηναϊκού από τις ομάδες μπάσκετ και βόλεϊ, παλαίμαχοι παίκτες των «πρασίνων», αλλά και όσοι αγάπησαν την ομάδα.

Από νωρίς το πρωί, στο χώρο γύρω από την Μητρόπολη είχε δημιουργηθεί ένας ειδικός διάδρομος, ώστε να μην παρεμποδίζεται η διέλευση των πολιτών που ήθελαν να πουν το «τελευταίο αντίο» στον Θανάση Γιαννακόπουλο.

Έξω από το παρεκκλήσι υπήρχαν οι σημαίες του Παναθηναϊκού, της ΚΑΕ ΠΑΟ, της ΒΙΑΝΕΞ και φυσικά η ελληνική σημαία.

Στεφάνια στη Μητρόπολη Αθηνών έστειλαν εκπρόσωποι του επιχειρηματικού, αθλητικού και όχι μόνο κόσμου.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ήταν φυσικά από τους πρώτους που το έπραξαν, ενώ στεφάνια έστειλαν και οι εργαζόμενοι στη ΒΙΑΝΕΞ. Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός έφτασε στη Μητρόπολη λίγο μετά τις 12:30, μαζί με την οικογένειά του, για να πει το «ύστατο χαίρε» στο θείο του.

Δημήτρης Γιαννακόπουλος: Το μήνυμά του για Παύλο και Θανάση στους οπαδούς του Παναθηναϊκού

Μετά την εξόδιο ακολουθία, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ευχαρίστησε τον κόσμο του Παναθηναϊκού, που έδωσε το «παρών» στο ύστατο χαίρε στον Θανάση Γιαννακόπουλο.

Φίλαθλοι του Παναθηναϊκού βρέθηκαν έξω από το Α’ Νεκροταφείο Αθηνών για να αποχαιρετήσουν τον «τυφώνα» Θανάση Γιαννακόπουλο, φωνάζοντας το σύνθημα: «Θανάση σε αγαπάμε ποτέ δεν σε ξεχνάμε».

«Όπως ο Παύλος, έτσι και ο Θανάσης μέσα στην καρδιά του σας έχει. Πάνω είναι, μας κοιτάει, και στο χέρι μας είναι να φέρουμε όλοι μαζί και άλλες επιτυχίες και να τους κάνουμε χαρούμενους. Ευχαριστώ για όλα» είπε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, απευθυνόμενους στους οπαδούς του Παναθηναϊκού.

Ποιος ήταν ο Θανάσης Γιαννακόπουλος

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος ήταν ο δεύτερος από τα αδέλφια που, με μπροστάρη τον πατριάρχη της οικογένειας, Παύλο, δημιουργήσαν τη μεγαλύτερη ελληνική φαρμακοβιομηχανία, τη ΒΙΑΝΕΞ. Μαζί μοιράστηκαν και την αγάπη για τον Παναθηναϊκό.

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος γεννήθηκε το 1931. Όπως και ο Παύλος, φοίτησε στην ΑΣΟΕΕ και από μικρή ηλικία μαθήτευσε και αυτός στο φαρμακείο του πατέρα τους, του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Η ιστορία της οικογένειας Γιαννακόπουλου ξεκίνησε σε αυτό ακριβώς το φαρμακείο της οδού Πειραιώς το 1924 και έμελλε να γράψει χρυσές σελίδες στην επιχειρηματική -και όχι μόνο- ζωή του τόπου.

Αναπόσπαστο μέρος αυτής της ιστορίας είναι και η πορεία του Θανάση Γιαννακόπουλου. Τελευταία, είχε τη θέση του προέδρου της ΒΙΑΝΕΞ, μετά την απώλεια του Παύλου Γιαννακόπουλου.

Μεγάλη του αγάπη ο αθλητισμός. Διετέλεσε πρόεδρος του Παναθηναϊκού σε βόλεϊ και ερασιτέχνη, ενώ ήταν και για αρκετά χρόνια σύμβουλος της ΕΠΟ. Από το 1992 μέχρι το 2012 υπήρξε συνιδιοκτήτης της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού μαζί με τον αδερφό του, Παύλο. Ανέλαβε την προεδρία των ερασιτεχνικών τμημάτων του Παναθηναϊκού από το 1999 έως το 2009. Επίσης, υπήρξε πρόεδρος του επαγγελματικού τμήματος βόλεϊ ανδρών του Παναθηναϊκού την περίοδο 2008-09.

Για την παθολογική αγάπη του προς τον Παναθηναϊκό και τις παρορμητικές του αντιδράσεις, του είχε αποδοθεί το προσωνύμιο «τυφώνας». Με το ίδιο πάθος υπερασπιζόταν τον Παναθηναϊκό εντός των γηπέδων, με το ίδιο πάθος μιλούσε για την παραγωγή φαρμάκου στην Ελλάδα και το μέλλον της, σε υπουργούς και πολιτικούς παράγοντες, χωρίς να μασάει ποτέ τα λόγια του.

Οι απώλειες των αδελφών του, πρώτα της αδελφής του Βασιλικής, μετά του μικρότερου από τα αδέλφια, του Κώστα, και πιο πρόσφατα του Παύλου, τον κατέβαλαν. «Είμαι στενοχωρημένος γιατί η ζωή κι η μοίρα τα έφερε έτσι που και τα δυο μου αδέλφια έφυγαν μέσα σε 40 μέρες» είχε πει στο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος», τον περασμένο Σεπτέμβριο, στο ΟΑΚΑ. Άνθρωπος συναισθηματικός, μερικούς μήνες μετά το θάνατο του μεγάλου του αδελφού, ο Θανάσης δεν άντεξε.