ΕΛΛΑΔΑ

Ημερίδα για τη γονεϊκή ισότητα στην ανατροφή του παιδιού

Ημερίδα για τη γονεϊκή ισότητα στην ανατροφή του παιδιού

Η πιστοποιημένη μονάδα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για τη «Γονεϊκή Ισότητα για το παιδί» Πειραιά (ΓΟΝ.ΙΣ.), στα πλαίσια υφιστάμενου προγράμματος παιδικής προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, για το έτος 2018-2019, σας προσκαλεί στην ημερίδα με τίτλο : «Δύο γονείς για την ανατροφή του παιδιού»

Στην ημερίδα θα τεθούν σημαντικά θέματα για συζήτηση όπως : Η σημασία της συνεργασίας των γονέων για το παιδί, Προβλήματα στην οικογένεια και επιπτώσεις στο σχολείο, Πρωτογενής πρόληψη, Πότε αποδίδει η συνεργασία οικογένειας - σχολείου; Οι σύγχρονες δυσκολίες στην κοινή ανατροφή, Πώς αποφεύγουμε κρίσεις στην οικογένεια; Συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού: ποιοι παράγοντες την επηρεάζουν και Σύγχρονα κοινωνικό- προνοιακά μοντέλα. Για τα εν λόγω θέματα θα μιλήσουν οι: Νατάσα Βλουτόγλου (Επιστημονική υπεύθυνη, κλινική ψυχολόγος), Γιώργος Ζώρζος (Ψυχίατρος παιδιών και εφήβων), Μυρτώ Αραβανή (Κοινωνική λειτουργός), Δήμητρα Κούρου (Ψυχολόγος), Κυριακή Κούβαρη (Εκπαιδευτικός – Ψυχοπαιδαγωγός), Νίκος Αράπης (Πρόεδρος ΓΟΝ.ΙΣ.), Δημήτρης Καλαποθαράκος (Μέλος Δ.Σ. ΓΟΝ.ΙΣ.), Μαίρη Γεωργιάδου (Εκπαιδευτικός, Συντονίστρια Κέντρου Στήριξης Οικογενειακών Σχέσεων του ΓΟΝ.ΙΣ.) και Τίνα Γιάκα (Ψυχολόγος). Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Γιώργος Σαραντάκος (Δημοσιογράφος).

Στην ημερίδα θα ανακοινωθουν και τα επίσημα στοιχεία παραβιάσεων Δικαστικών αποφασεων επικοινωνίας Πενταετίας.

Το σωματείο για τη «Γονεϊκή Ισότητα για το παιδί» Πειραιά (ΓΟΝ.ΙΣ.) είναι μη-κερδοσκοπικός, πρωτοβάθμιος και πιστοποιημένος από το κράτος, φορέας (ΥΑ Δ23/9208/608 υπ. Εργ. Φ.Ε.Κ. 494 /1-4-15 τ. 2ο), ο οποίος ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2006. Σκοπός του ΓΟΝ.ΙΣ. είναι η προώθηση και η βελτίωση των συνθηκών ανατροφής των παιδιών και με τους δύο γονείς, ανεξάρτητα από την οικογενειακή τους κατάσταση.Στόχος μας είναι να αναδείξουμε αυτή την κατάσταση στους νέους γονείς και τους νέους εν γένει, μέσω προσωπικής επαφής με νομικούς συμβούλους, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και παιδοψυχολόγους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ