ΕΛΛΑΔΑ

Κόρινθος: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 35χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία Ρομά

Κόρινθος: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 35χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία Ρομά
EUROKINISSI/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της άμεσης απομάκρυνσης από την ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, ενώ πρέπει να δίνει το παρών σε αστυνομικό τμήμα, αφέθηκε ο 35χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία 52χρονου Ρομά.

Νωρίτερα, επικράτησε μικροένταση έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της Κορίνθου.

Όπως μεταδίδει το korinthostv.gr, ομάδα Ρομά επιχείρησε να πλησιάσει στο σημείο, ωστόσο παρεμποδίστηκε από δυνάμεις των ΜΑΤ. Σημειώθηκαν αντεγκλήσεις, όμως σύντομα τα πνεύματα ηρέμησαν.

Ο 35χρονος φέρεται να καταδίωξε τους επίδοξους ληστές και πυροβόλησε έναν από αυτούς πισώπλατα. Στη συνέχεια πήρε το πτώμα και το πέταξε σε λατομείο.

Still0326 00066


Πηγή: Korinthostv.gr

Η υπόθεση έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην κοινότητα των Ρομά και προβληματίζει ιδιαίτερα την αστυνομία.

Υπενθυμίζεται, ότι την Τρίτη, στο δικαστικό μέγαρο της Κορίνθου, έλαβαν χώρα εκτεταμένα επεισόδια από συγκεντρωμένους Ρομά, που περίμεναν τον 35χρονο για να τον λιντσάρουν.

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Κυριακής όταν ο 48χρονος Ρομά, μαζί με άλλα άτομα, επιχειρήσαν να μπουν στο σπίτι του 35χρονου. Ο ιδιοκτήτης τους αντιλήφθηκε και τους πυροβόλησε, με αποτέλεσμα να τραυματίσει θανάσιμα τον 58χρονο άνδρα.

Οι συνεργάτες του 48χρονου, Ρομά κι αυτοί, μετέβησαν στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής και ανέφεραν όλα όσα διαδραματίστηκαν, λέγοντας ταυτόχρονα ότι δεν μπορούν να βρουν πουθενά τον 48χρονο.

Παράλληλα, ομολόγησαν ότι είχαν πάει στο σπίτι του 35χρονου για να κλέψουν κοτόπουλα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ