ΕΛΛΑΔΑ

Μαφία φυλακών: Αποκαλύψεις για τον ρόλο των δύο δικηγόρων που συνελήφθησαν

Μαφία φυλακών: Αποκαλύψεις για τον ρόλο των δύο δικηγόρων που συνελήφθησαν
EUROKINISSI

Στενή σχέση, που αγγίζει τα όρια της συνεργασίας φαίνεται ότι είχαν οι δυο δικηγόροι που συνελήφθησαν χθες με τον Αλβανό αρχηγό της μαφίας των φυλακών. Αυτό προκύπτει από τις καταγεγραμμένες συνομιλίες που έχει στη διάθεσή της η Αντιτρομοκρατική.

Το άκρως αποκαλυπτικό της υπόθεσης είναι το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος δικηγόρος είχε πυροβοληθεί το 2014 από πρωτοπαλίκαρα του Αλβανού αρχιμαφιόζου. Παρ΄όλα αυτά οι δύο τους εξακολουθούσαν να διατηρούν σχέσεις καθώς υπάρχουν καταγεγραμμένες συνομιλίες στις οποίες φαίνεται, μάλιστα, ότι ο δικηγόρος στέλνει κάθε μήνα, δυο ή και τρεις φορές, χρήματα στον αρχιμαφιόζο μέσα στη φυλακή, χρησιμοποιώντας διάφορα προσχήματα.

Ο Αλβανός κατηγορούμενος ζήτησε από τον δικηγόρο χρήματα (2.600 ευρώ) ακόμα και για να στείλει το πτώμα του συνεργού του, που ο ίδιος σκότωσε, για ταφή στην Αλβανία.

Ο ανακριτής τρομοκρατίας που έχει αναλάβει την υπόθεση της μαφίας των φυλακών έχει στα χέρια του έναν ογκωδέστατο φάκελο. Βάσει αυτού κατέληξε χθες στα δυο εντάλματα σύλληψης δικηγόρων. Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, αυτές ήταν μόνο η αρχή.

Ο δικηγόρος στις συνομιλίες ακούγεται να δίνει συμβουλές στον Αλβανό κακοποιό ακόμα και για το ποια στάση θα πρέπει να κρατήσει σε δίκες που έχει σε εξέλιξη. Το πιο σοβαρό, όμως, το οποίο και ελέγχει ο δικαστικός λειτουργός είναι κάποιες ύποπτες κινήσεις μεταξύ του αρχιμαφιόζου και του δικηγόρου. Ο Αλβανός «εγκέφαλος» της μαφίας φέρεται να προσπαθεί να εμφανίσει δυο θανάτους που έγιναν στον Κορυδαλλό σαν έγκλημα με δηλητήριο, το οποίο χορηγήθηκε από άλλον έγκλειστο για μεγάλη υπόθεση οικονομικής απάτης. Στόχος ήταν να τον πλησιάσει (σ.σ. τον άλλο έγκλειστο) και να τον εκβιάσει, στη συνέχεια, για να λάβει χρήματα ώστε να μην τον κατηγορήσει ότι δήθεν ήταν αυτός που έδωσε το δηλητήριο.

Όσον αφορά τη γυναίκα δικηγόρο που συνελήφθη ενώ δεν είναι καν διορισμένη από τον Αλβανό κακοποιό, αυτή πήγαινε σχεδόν κάθε φορά στα δικαστήρια του και ο κακοποιός της ζητούσε να μαθαίνει κυρίως ποτέ ήταν οι μεταγωγές κρατουμένων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ