ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός στον Κορινθιακό: Ομαλή η μετασεισμική δραστηριότητα

Σεισμός στον Κορινθιακό: Ομαλή η μετασεισμική δραστηριότητα
eurokinissi

Ομαλά εξελίσσεται η μετασεισμική δραστηριότητα στον Κορινθιακό, μετά το χθεσινό σεισμό των 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στο Γαλαξίδι, δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας που επισκέφθηκε το πρωί της Κυριακής την περιοχή.

Ο κ. Λέκκας τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι είναι κρίσιμο να περάσει το 48ωρο από το χθεσινό σεισμό και πρόσθεσε ότι ο μεγαλύτερος μετασεισμός που έχει σημειωθεί έως τώρα, είναι της τάξεως των 3,5 Ρίχτερ.

Οι σεισμολόγοι μέχρι τη συμπλήρωση του 48ώρου παραμένουν επιφυλακτικοί και παρακολουθούν το φαινόμενο.

Άλλωστε, ο κ. Λέκκας μιλώντας στο CNN Greece λίγο μετά τον σεισμό το Σάββατο, σχετικά με το αν αυτός ήταν ο κύριος σεισμός ή όχι, είχε τονίσει ότι αυτό «θα το δούμε τις αμέσως επόμενες ώρες».

«Είναι ένας σεισμός επιφανειακός σε μία γνωστή περιοχή του ελληνικού χώρου που έχει σεισμικότητα και που είναι συνήθεις αυτοί οι σεισμοί», είχε αναφέρει ακόμα, προσθέτοντας πως:

«Και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, αλλά και στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο και στον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου για να δούμε ακριβώς τι προοπτικές διαγράφονται πάνω στο θέμα αυτό».

Ο σεισμός έγινε έντονα αισθητός σε μεγάλη περιοχή της Ελλάδας και στην Αττική και είχε μεγάλη διάρκεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ