ΕΛΛΑΔΑ

Μαφία φυλακών: Προφυλακιστέα η δικηγόρος μετά την απολογία της

Μαφία φυλακών: Προφυλακιστέα η δικηγόρος μετά την απολογία της
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Προφυλακιστέα κρίθηκε μετά την απολογία της η 45χρονη δικηγόρος, η οποία συνελήφθη για την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών Κορυδαλλού».

Η δικηγόρος, η οποία κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, είχε αναλάβει την υπεράσπιση του Αλβανού κακοποιού στο στάδιο της κύριας ανάκρισης για την υπόθεση της δολοφονίας του ποινικολόγου, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 45χρονη δικηγόρος αρνήθηκε την κατηγορία που της αποδίδεται.

Το μεσημέρι της Δευτέρας, ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή βρίσκεται, προκειμένου να απολογηθεί, ο 65χρονος δικηγόρος ο οποίος επίσης συνελήφθη με ένταλμα του κ. Νικόπουλου για συμμετοχή στο κύκλωμα.

Οι διάλογοι που «έκαψαν» τους δύο δικηγόρους

Στενή σχέση, που αγγίζει τα όρια της συνεργασίας φαίνεται ότι είχαν οι δυο δικηγόροι, που συνελήφθησαν την προηγούμενη Πέμπτη, με τον Αλβανό αρχηγό της μαφίας των φυλακών. Αυτό προκύπτει από τις καταγεγραμμένες συνομιλίες που έχει στη διάθεσή της η Αντιτρομοκρατική.

Το άκρως αποκαλυπτικό της υπόθεσης είναι το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος δικηγόρος είχε πυροβοληθεί το 2014, από πρωτοπαλίκαρα του Αλβανού αρχιμαφιόζου. Παρόλα αυτά οι δύο τους εξακολουθούσαν να διατηρούν σχέσεις καθώς υπάρχουν καταγεγραμμένες συνομιλίες στις οποίες φαίνεται, μάλιστα, ότι ο δικηγόρος στέλνει κάθε μήνα, δυο ή και τρεις φορές, χρήματα στον αρχιμαφιόζο μέσα στη φυλακή, χρησιμοποιώντας διάφορα προσχήματα.

Ο Αλβανός κατηγορούμενος ζήτησε από τον δικηγόρο χρήματα (2.600 ευρώ) ακόμα και για να στείλει το πτώμα του συνεργού του, που ο ίδιος σκότωσε, για ταφή στην Αλβανία.

Ο ανακριτής τρομοκρατίας που έχει αναλάβει την υπόθεση της μαφίας των φυλακών, έχει στα χέρια του έναν ογκωδέστατο φάκελο. Βάσει αυτού κατέληξε στα δυο εντάλματα σύλληψης δικηγόρων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, αυτές ήταν μόνο η αρχή.

Ο δικηγόρος στις συνομιλίες ακούγεται να δίνει συμβουλές στον Αλβανό κακοποιό, ακόμα και για το ποια στάση θα πρέπει να κρατήσει σε δίκες που έχει σε εξέλιξη. Το πιο σοβαρό όμως, το οποίο και ελέγχει ο δικαστικός λειτουργός, είναι κάποιες ύποπτες κινήσεις μεταξύ του αρχιμαφιόζου και του δικηγόρου.

Ο Αλβανός «εγκέφαλος» της μαφίας φέρεται να προσπαθεί να εμφανίσει δυο θανάτους που έγιναν στον Κορυδαλλό σαν έγκλημα με δηλητήριο, το οποίο χορηγήθηκε από άλλον έγκλειστο για μεγάλη υπόθεση οικονομικής απάτης.

Στόχος ήταν να τον πλησιάσει (σ.σ. τον άλλο έγκλειστο) και να τον εκβιάσει, στη συνέχεια, για να λάβει χρήματα ώστε να μην τον κατηγορήσει ότι δήθεν ήταν αυτός που έδωσε το δηλητήριο.

Όσον αφορά τη γυναίκα δικηγόρο που συνελήφθη, ενώ δεν είναι καν διορισμένη από τον Αλβανό κακοποιό, αυτή πήγαινε σχεδόν κάθε φορά στα δικαστήρια του και ο κακοποιός της ζητούσε να μαθαίνει κυρίως ποτέ ήταν οι μεταγωγές κρατουμένων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ