ΕΛΛΑΔΑ

Βασίλης Λυριτζής: Το «αντίο» του πολιτικού κόσμου στον γνωστό δημοσιογράφο

Βασίλης Λυριτζής: Το «αντίο» του πολιτικού κόσμου στον γνωστό δημοσιογράφο
EUROKINISSI

Τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του δημοσιογράφου, Βασίλη Λυριτζή, εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Ο Βασίλης Λυριτζής ανήκε στη γενιά των δημοσιογράφων, που με πάθος διεκδικούν την έγκυρη ενημέρωση του κοινού, δήλωσε ο κ. Βούτσης, εκφράζοντας τη θλίψη του για τον πρόωρο χαμό του καταξιωμένου δημοσιογράφου.

«Αποχαιρετούμε σήμερα με μεγάλη θλίψη το Βασίλη Λυριτζή που υπηρέτησε σε όλα του τα βήματα το δημοσιογραφικό λειτούργημα με συνέπεια, ήθος, εντιμότητα, πίστη στις ιδέες και τα ιδανικά του και με έντονο αίσθημα ευθύνης προς την κοινωνία. Ανήκε στη γενιά των δημοσιογράφων που με πάθος διεκδικούν την έγκυρη ενημέρωση του κοινού», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής.

«Η ευθύτητα, η αυθεντικότητα και το ιδιαίτερο χιούμορ που πάντα τον χαρακτήριζαν μένουν χαραγμένα στη μνήμη όσων τον γνώρισαν από κοντά και συνεργάστηκαν μαζί του. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια για την απώλεια του φίλου και συντρόφου μου στην οικογένεια και στους οικείους του», δήλωσε ο Νίκος Βούτσης.

Συλλυπητήρια από τον πρωθυπουργό

«Ο Βασίλης Λυριτζής υπηρέτησε το δημοσιογραφικό λειτούργημα με αρχές και ευσυνειδησία. Για πολλά χρόνια η φωνή του ήταν η πρωινή μας συντροφιά», ανέφερε στο μήνυμά του στο Twitter ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

«Όσοι είχαν τη τύχη να τον γνωρίσουν ξεχώρισαν το ήθος και την ανιδιοτέλεια που τον διέκριναν. Συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του», σημείωσε.

Το μήνυμα του Κ. Μητσοτάκη

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο δικό του συλλυπητήριο μήνυμα τόνισε πως ο «Βασίλης Λυριτζής ήταν ένας πολύ αξιοπρεπής και ποιοτικός δημοσιογράφος με τον οποίο έχω κάνει πολλές ουσιαστικές συζητήσεις».

Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξέφρασε τη λύπη του για τον θάνατό του.

«Λυπήθηκα πολύ για τον πρόωρο θάνατό του. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του».

Συλλυπητήρια από τον Δ. Τζανακόπουλο

«Ο Βασίλης Λυριτζής πορεύτηκε στον χώρο της ενημέρωσης με αξίες και αρχές που σήμερα σπανίζουν. Αντικειμενικός, ευφυής και πάντα αξιοπρεπής και μετριοπαθής» αναφέρει σε ανάρτηση του στο twitter ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Η απώλειά του είναι μεγάλη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του» καταλήγει ο κ. Τζανακόπουλος.

«Ένα από τα καλύτερα παιδιά πέθανε το ξημέρωμα», τόνισε ο Στ. Θεοδωράκης

«Ένα από τα καλύτερα παιδιά πέθανε το ξημέρωμα», έγραψε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, για τον θάνατο του Βασίλη Λυριτζή.

«Η δημοσιογραφία έγινε πιο φτωχή και η πρωινή ενημέρωση πιο βαρετή. Γιατί στον Βασίλη Λυριτζή άρεσε πραγματικά ο διάλογος, η διαφωνία, η γνώση, η έκπληξη. Φίλε δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ. Κουράγιο στα παιδιά του και τη γυναίκα του».

Συλλυπητήρια από την Ένωση Κεντρώων

Τα συλλυπητήριά της για το θάνατο του δημοσιογράφου Βασίλη Λυριτζή, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Κεντρώων αναφέρει τα εξής: «Η Ένωση Κεντρώων εκφράζει τα συλλυπητήρια της για τον θάνατο του δημοσιογράφου Βασίλη Λυριτζή. Ο εκλιπών δημοσιογράφος υπηρέτησε το λειτούργημα της δημοσιογραφίας μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του. Ο Βασίλης Λυριτζής ήταν φιλικός, δίκαιος με τους συνεργάτες του, αγαπούσε αυτό που έκανε, ήξερε να ενώνει και να μοιράζεται την όποια επιτυχία. Καλό ταξίδι Βασίλη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ