Ηλεία: Μεγάλη πυρκαγιά καίει το προστατευόμενο δάσος της Στροφυλιάς
Μεγάλη φωτιά ξέσπασε νωρίς το απόγευμα της Τρίτης στο δάσος της Στροφυλιάς, το οποίο είναι προστατευμένη δασική περιοχή και βρίσκεται στο Κουνουπέλι Ηλείας.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, αναφέρεται σε επικίνδυνη πυρκαγιά, αφού στη περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.
Στο σημείο επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 20 οχήματα, από Ηλεία και Αχαΐα, ενώ συνδράμουν και εναέρια μέσα.
Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, «είναι μία από τις μεγαλύτερες φωτιές και το πύρινο μέτωπο καίει ένα σπάνιο οικοσύστημα, μέσα σε προστατευόμενη περιοχή».
Παράλληλα, ο περιφερειάρχης τονίζει:
Έχω ζητήσει να επιχειρήσουν εναέρια μέσα, διότι χωρίς την συνδρομή τους δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί η φωτιά, με δεδομένο ότι είναι δύσκολες οι καιρικές συνθήκες.
Το δάσος της Στροφυλιάς είναι ένα εθνικό πάρκο 22.000 στρεμμάτων που προστατεύεται από τη Συνθήκη Ραμσάρ και το Δίκτυο Natura.
Ρεύμα: Από 1η Απριλίου στα νοικοκυριά το «πορτοκαλί» τιμολόγιο
06:00
Επίδομα γέννησης έως 15.000 ευρώ: Ποιοι είναι δικαιούχοι και ποιος ο δήμος που το χορηγεί
05:00
Πότε πέφτει η Τσικνοπέμπτη και η Καθαρά Δευτέρα - Αναλυτικά οι αργίες του 2026
04:00
Συντάξεις Μαρτίου: Πότε καταβάλλονται - Αναλυτικά οι ημερομηνίες ανά ταμείο
03:00