Ηλεία: Συνεχίζεται η «μάχη» με τις φλόγες στο προστατευόμενο δάσος της Στροφυλιάς
Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Κουνουπέλι Ηλείας όπου το απόγευμα της Τρίτης ξέσπασε μεγάλη φωτιά στο δάσος της Στροφυλιάς, το οποίο είναι προστατευμένο λόγω του σπάνιου οικοσυστήματός του.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία η εικόνα στο σημείο είναι καλύτερη, καθώς έχουν κοπάσει οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν τις προηγούμενες ώρες.
Στην σημείο επιχειρούν 90 πυροσβέστες με 35 οχήματα και 21 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Από στιγμή σε στιγμή αναμένεται να σηκωθούν δύο καναντέρ, προκειμένου να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης.
Σύμφωνα με το ilialive.gr, εκτιμάται πως μέχρι χθες το βράδυ είχαν καεί περισσότερα από 2.000 στρέμματα δάσους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το γεγονός ότι το μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται κοντά στη θάλασσα δίνει τη δυνατότητα στα εναέρια μέσα να εφοδιάζονται γρήγορα με νερό και να πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Όσον αφορά στα αίτια της φωτιάς, τις έρευνες έχει αναλάβει το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, «είναι μία από τις μεγαλύτερες φωτιές και το πύρινο μέτωπο καίει ένα σπάνιο οικοσύστημα, μέσα σε προστατευόμενη περιοχή».
Το δάσος της Στροφυλιάς είναι ένα εθνικό πάρκο 22.000 στρεμμάτων που προστατεύεται από τη Συνθήκη Ραμσάρ και το Δίκτυο Natura.
Fred Pleitgen στο CNN Greece: Ο αντίκτυπος του πολέμου στη Μέση Ανατολή είναι τεράστιος για την ΕΕ
16:17
Πυροβολισμοί στη Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που το θύμα δέχεται τη σφαίρα (vid)
16:08
ΠΟΕΔΗΝ: Δραματική η βία των ανηλίκων - Διέφυγε τον κίνδυνο η 13χρονη μαθήτρια
16:02
Νέα έρευνα: Η παχυσαρκία αφήνει μόνιμα ίχνη στα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος
15:56