ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Τοπαλούδη: Τιμωρία στον Ροδίτη για τη συμπεριφορά του στις φυλακές

Υπόθεση Τοπαλούδη: Τιμωρία στον Ροδίτη για τη συμπεριφορά του στις φυλακές
EUROKINISSI/RODOSPRESS.GR/ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΑΝΤΙΚΟΣ

Ενώπιον του συμβουλίου των φυλακών Γρεβενών, στις οποίες κρατείται, εμφανίστηκε ο Ροδίτης που κατηγορείται για την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο, ώστε να απολογηθεί για τη συμπεριφορά του απέναντι σε σωφρονιστικό υπάλληλο.

Ο κρατούμενος επιχείρησε να δικαιολογήσει την άγρια φραστική επίθεση σε σωφρονιστικό υπάλληλο, δεν έπεισε, όμως, το συμβούλιο.

Σύμφωνα με την απόφαση, που παρουσιάστηκε από το Star, ο κατηγορούμενος υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα της κατηγορίας Α' του σωφρονιστικού κώδικα για άσκηση ή απειλή άσκησης βίας κατά μελών του προσωπικού του καταστήματος.

Για το εν λόγω παράπτωμα, του επιβλήθηκε ομόφωνα πειθαρχική ποινή και στέρηση για 1 έτος της δυνατότητας συμμετοχής σε εργασία ή πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης.

Ο πατέρας της άτυχης φοιτήτριας, Γιάννης Τοπαλούδης, κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις είπε: «Όταν αυτός ο άνθρωπος χρόνια τώρα συμπεριφέρονταν στην κοινωνία της Ρόδου με αυτόν τον τρόπο περίπου και γίνονταν αυτή η συγκάλυψη να το πω, η ανοχή να το πω, επόμενο δεν ήταν να φτάσει εδώ που έφτασε και την ίδια συμπεριφορά να επιδεικνύει μέσα στη φυλακή; Κι αν θέλει να το παίξει τρελός εγώ είμαι σίγουρος ότι δεν θα καταφέρει απολύτως τίποτα».

Τους τελευταίες 4 μήνες του ο φυλακισμένος δημιουργεί συνέχεια φασαρίες, με αποτέλεσμα να τον αλλάζουν συνεχώς κελιά. Την προηγούμενη Πέμπτη, μάλιστα, μετά από συμπλοκή, εμφάνισε υψηλή πίεση και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Γρεβενών.



Συνεχίζεται η έρευνα για την υπόθεση Τοπαλούδη

Η ανακρίτρια που έχει αναλάβει την υπόθεση της 21χρονης συνεχίζει να παίρνει καταθέσεις, ενώ παραμένει ανοιχτή και η υπόθεση βιασμού και εκβιασμού της φοιτήτριας.

«Κάποιοι που φταίνε, που έχουν δημιουργήσει αυτό το κύκλωμα, να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Βιασμός και εκβιασμός. Κάποιοι εκεί πέρα έκαναν αυτό που έκαναν, είτε μια ομάδα είτε δυο, όχι μόνο για το κέφι τους, ενδεχομένως και για άλλα πράγματα. Αν υπάρχουν κι άλλοι, να πληρώσουν», ανέφερε σχετικά ο πατέρας της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ