ΕΛΛΑΔΑ

Εισαγγελέας για Καλλίτση: Νόμιζαν ότι τα έβαλαν με κομμωτή, αλλά τους βγήκε... κομάντο

Εισαγγελέας για Καλλίτση: Νόμιζαν ότι τα έβαλαν με κομμωτή, αλλά τους βγήκε... κομάντο
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Να κριθούν ένοχοι όπως και πρωτοδίκως, ζήτησε ο εισαγγελέας της έδρας για τους τρεις κατηγορούμενους στην υπόθεση της αιματηρής επίθεσης σε βάρος του κομμωτή των celebrities Πάνου Καλλίτση και της πρώην συζύγου του Έλενας Χριστοπούλου, πριν από περίπου τρία χρόνια στο σπίτι τους, στο Λυκαβηττό.

Μάλιστα, όπως είπε στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας, οι κατηγορούμενοι την… πάτησαν, καθώς δεν πίστευαν ότι ο κομμωτής θα αποδεικνυόταν «κομάντο». Περίμεναν ότι «θα κατέβαζε τα παντελόνια του…», εννοώντας από το φόβο!

«Δύο άνθρωποι φιλήσυχοι εργατικοί βρέθηκαν ξαφνικά να βιώνουν αυτό το περιστατικό, να δέχονται επίθεση να τραυματίζονται να καταλήγουν στα νοσοκομεία. Θα μπορούσαν να μην υπάρχουν στη ζωή. Γιατί κάποιοι άλλοι συνάνθρωποί τους σχεδίαζαν να τους πάρουν χρήματα», είπε ο εισαγγελέας εξαπολύοντας δριμύ κατηγορώ κατά του κατηγορούμενου στην υπόθεση αστυνομικού, λέγοντας:

Ο πιο υπεύθυνος σε αυτή την υπόθεση είναι ο αστυνομικός που έχει πάρει όρκο να φυλάει τους πολίτες. Βρήκε έναν άνθρωπο που βγήκε από το φρικτό περιβάλλον της φυλακής, ευάλωτο, ξέροντας ότι είναι κρατούμενος και του ενέπνευσε την ιδέα της ληστείας. Λύκος με προβατάκια. Θα αρπάξει αμνούς και θα τους κατασπαράξει. Αυτό έκανε ο 45χρονος. Εκείνος βγήκε έξω, του είπε για τον κομμωτή με τους επώνυμους πελάτες, ότι έχει χρήματα. Εκεί την πάτησαν…

Εισαγγελέας: «Δεν περίμεναν από έναν κομμωτή να είναι κομάντο...»

Κι αυτό, διότι, όπως εξήγησε στη συνέχεια ο εισαγγελικός λειτουργός: «Δεν περίμεναν από έναν κομμωτή να είναι κομάντο, σκέφτηκαν “θα πάμε εκεί και θα κατεβάσει τα παντελόνια, σιγά τώρα ο κομμωτής!”. Δεν ξέρεις όμως πως αντιδρά ο άλλος, όταν προσπαθείς να τον ταπεινώσεις εμφανίζονται τα ένστικτα! Αντέδρασε ο Καλλίτσης και εκεί την πατήσανε. Ο 45χρονος δεν είναι δολοφόνος, δεν είναι εκτελεστής, δεν πήγε να σκοτώσει αλλά να ληστέψει. Από τη στιγμή που έχεις σιδερικό στα χέρια σου, βάζεις σφαίρες, το σηκώνεις προς την κατεύθυνση που ρίχνεις και τους πετυχαίνεις είναι απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Αν δεν θέλεις να σκοτώσεις το πετάς το όπλο σου. Δεν μπορείς να ρίχνεις σφαίρες, αυτό σημαίνει ότι αδιαφορείς και αποδέχεσαι και τον ενδεχόμενο θάνατό τους. Τί είναι οι πυροβολισμοί στα πόδια; Είναι αστείο; Τί είναι οι άνθρωποι; Κούκλες από άχυρα; Αν δεν θες να σκοτώσεις σηκώνεις το όπλο σου πάνω στους γλάρους και τις μπεκάτσες! Συμφωνώ με την πρωτοβάθμια κρίση», κατέληξε στην αγόρευσή του ο εισαγγελικός λειτουργός και πρότεινε την ενοχή του 45χρονου για απόπειρα ανθρωποκτονίας και απόπειρα ληστείας, την ενοχή του αστυνομικού για απλή συνέργεια στην απόπειρα ληστείας και για τον Ιρακινό ζήτησε να κηρυχθεί αθώος για απόπειρα ανθρωποκτονίας ένοχος για απόπειρα ληστείας.

Τι είπε ο Πάνος Καλλίτσης

Μετά την αγόρευση του εισαγγελέα ο κομμωτής Πάνος Καλλίτσης δήλωσε:

Νιώθω για πρώτη φορά ηθικά ικανοποιημένος γιατί αυτή η αγόρευση του Εισαγγελέα με άγγιξε, ένιωσα σαν να ήταν ο άνθρωπος αυτός μαζί μας στο συμβάν και για μένα είναι πολύ σημαντικό γιατί αισθάνομαι ότι πραγματικά υπάρχει Δικαιοσύνη. Έχω συγκλονιστεί πραγματικά. Χαίρομαι πάνω από όλα που είμαι ζωντανός, αλλά σε ένα συμβάν που έχεις ακούσει άπειρα τέρατα είναι ωραίο να βάζουν κάποιοι άνθρωποι τα πράγματα στη θέση τους και νιώθω μεγάλη ευγνωμοσύνη γι’ αυτό.

Τι υποστήριξαν οι κατηγορούμενοι

Νωρίτερα στην απολογία του ο 45χρονος κατηγορούμενος είπε: «Μπορεί να είμαι κακοποιός ληστής αλλά έχω κανόνες και κώδικες που τηρώ όλα αυτά τα χρόνια και ένας από αυτούς είναι η ανθρώπινη ζωή. Σέβομαι την ανθρώπινη ζωή. Αν είχα πρόθεση να σκοτώσω δεν θα πυροβολούσα στο πόδι. Πυροβόλησα έκανε όπισθεν ο Καλλίτσης και έτσι χτύπησε η Χριστοπούλου και μετά ο Καλλίτσης. Άρα λοιπόν με μία κίνηση βρήκαν σφαίρες και τους δυο. Προσπαθώ να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας. Το ότι τραυματίστηκε στο στήθος το άκουσα στις ειδήσεις, ούτε εκείνος το είχε καταλάβει. Η Χριστοπούλου βγήκε έξω σήκωσε τα χέρια της, μας είπε πάρτε ό,τι θέλετε. Δεν αρνούμαστε ότι θέλαμε να ψάξουμε το αυτοκίνητο να δούμε τι έχει μέσα. Ο Καλλίτσης βγήκε έξω, έγινε συμπλοκή προσπάθησε να μου πάρει το όπλο, εκπυρσοκρότησε. Δεν αντιλήφθηκα που είχε πάει η σφαίρα.. Η Χριστοπούλου σηκώθηκε ακούγοντας τον πυροβολισμό γιατί δεν έβλεπε και το έσκασε.

Ό,τι είπα ήταν στα πλαίσια εκφοβισμού. Είναι ψέμα ότι σήκωσα το όπλο και τον πυροβόλησα εξ επαφής. Ήμασταν σε πάλη προσπαθούσα να τον απωθήσω. Η Χριστοπούλου έφυγε κανείς δεν την πείραξε. Είχα όλη την ευχέρεια να βάλω το όπλο στην καμπίνα και να πυροβολήσω. Δεν το έκανα. Έμεινα με τον Καλλίτση στο γκαράζ, παλεύαμε, τον πυροβόλησα στο πόδι για να μπορέσω να φύγω. Με κυνήγησε, τον ξαναπυροβόλησα, αποδεικνύεται ότι δεν είχα πρόθεση να τον σκοτώσω. Δεν τον πυροβόλησα στο κεφάλι. Θέλαμε να τους κατεβάσουμε από το αυτοκίνητο και να ψάξουμε αποκλειστικά για χρήματα. Ο Καλλίτσης και η σύζυγός του προσπάθησαν να δώσουν δραματικό τόνο στο δικαστήριο. Δεν είχα ανθρωποκτόνο πρόθεση. Εμένα μην με πιστεύετε. Να πιστέψετε όμως όσα πραγματικά περιστατικά αποδεικνύονται εμπράκτως. Είναι ψέμα ότι μου τράβηξε ο Καλλίστης την κουκούλα. Ψέμα ότι βγήκε να υπερασπιστεί τη σύζυγό του και τον πυροβόλησα στην καρδιά. Ένας άνθρωπος που σηκώνει όπλο σύμφωνα με τον Καλλίστη θέλει να σκοτώσει. Αν ήθελα να τον σκοτώσω θα σήκωνα το όπλο και θα στόχευα στο κεφάλι. Δεν είχαμε σκεφτεί σε καμία περίπτωση να πάρουμε ανθρώπινη ζωή. Έλεγα κομμωτής είναι δεν θα αντιδράσει, θα φοβηθεί με το πιστόλι. Πήγα να τον ληστέψω τον πυροβόλησα, ήθελα να φύγω και δεν με άφηνε. Δεν είμαι φονιάς. Έχω ζήσει 18 χρόνια στις φυλακές, σε 6 μήνες θα έβγαινα, ήθελα τα χρήματα για να ανοίξω δικό μου μαγαζί».

Από την πλευρά του ο Ιρακινός τόνισε στην απολογία του: «Ο αστυνομικός μου είπε για τη δουλειά. Έκανα ένα λάθος, είμαι βλάκας, μπήκε ο διάολος μέσα μου. Οι άνθρωποι κάνουν λάθη, δεν είμαστε άγγελοι. Νόμιζα ότι θα πηγαίναμε σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο να σπάσουμε το τζάμι και να κλέψουμε ζητάω συγνώμη».

Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος αστυνομικός δεν ήρθε στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από το δικηγόρο του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ