ΕΛΛΑΔΑ

Νέος γύρος έντασης στα Διαβατά: Σοβαρά επεισόδια και χημικά μεταξύ προσφύγων και αστυνομικών

Νέος γύρος έντασης στα Διαβατά: Σοβαρά επεισόδια και χημικά μεταξύ προσφύγων και αστυνομικών
ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Εκρηκτική είναι η κατάσταση που επικρατεί αυτή την ώρα στα Διαβατά Θεσσαλονίκης. 

Μετά από λίγες ώρες ηρεμίας, ξεκίνησαν νέες συγκρούσεις μεταξύ των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, που έχουν παραταχθεί στην περιοχή, και των προσφύγων που θέλουν να περάσουν τα σύνορα και να φύγουν από την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο σημείο υπάρχουν 700 με 800 άτομα.

Οι διαμαρτυρόμενοι - κυρίως γυναίκες με μικρά παιδιά - επιχειρούν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, με αποτέλεσμα οι δυνάμεις ασφαλείας να προχωρούν σε χρήση χημικών, αλλά και ρίψεις κροτίδων λάμψης.

Ορισμένοι έχουν ανάψει φωτιά στα χωράφια.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες άρχισαν να συρρέουν στην περιοχή ύστερα από διαδικτυακό κάλεσμα, πίσω από το οποίο οι Αρχές «βλέπουν» διακινητές.

Την ίδια ώρα, υπό κατάληψη είναι οι σιδηροδρομικές γραμμές του Σταθμού Λαρίσης, με πρόσφυγες να διακόπτουν όλα τα δρομολόγια με το ίδιο αίτημα: να φύγουν από τη χώρα.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, ξεκαθάρισε πως τα σύνορα είναι και θα παραμείνουν κλειστά και χαρακτήρισε τους πρόσφυγες «θύματα παραπληροφόρησης». Παράλληλα, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, ξεκαθάρισε πως δεν θα επιτραπεί στους καταληψίες του Σταθμού Λαρίσης να ταξιδέψουν στην Βόρεια Ελλάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ