ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια στα Διαβατά: Η στιγμή που μετανάστες πετούν παιδί στους αστυνομικούς (vid)

Επεισόδια στα Διαβατά: Η στιγμή που μετανάστες πετούν παιδί στους αστυνομικούς (vid)
ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Αίσθηση προκαλούν τα όσα εκτιλύχθηκαν στα Διαβατά της Θεσσαλονίκης, όπου ξέσπασαν επεισόδια μεταξύ προσφύγων και της αστυνομίας.

Εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες έχουν συγκεντρωθεί στην περιοχή μετά από διαδικτυακή, ψευδή πληροφορία πως θα ανοίξουν τα σύνορα και θα έχουν τη δυνατότητα να φύγουν από την Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια των σημερινών επεισοδίων, δύο εκ των διαδηλωτών προσφύγων κρατούσαν ένα κοριτσάκι και το πέταξαν πάνω στις αστυνομικές δυνάμεις.

Νωρίτερα, γυναίκες επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και απωθήθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό συντονιστή Βόρειας Ελλάδας και Ηπείρου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νίκο Ράγκο, γίνεται προσπάθεια να ενημερωθεί ο κόσμος και να επιστρέψει στις δομές όπου φιλοξενείται.

«Ήδη, βρίσκονται σε ετοιμότητα λεωφορεία που έχουμε ναυλώσει για να επιστρέψουν πίσω στα ξενοδοχεία, τα διαμερίσματα και τις δομές όπου φιλοξενούνται», είπε ο κ. Ράγκος, ξεκαθαρίζοντας ότι υποκινήθηκαν από μηνύματα σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης. «Ανάμεσα τους υπάρχει ένας σκληρός πυρήνας από άνδρες, που δεν ξέρω τι σκοπό έχει δημιουργώντας μια τέτοιου είδους ένταση», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι μέσα στη δομή φιλοξενίας λειτουργεί «info box», που ενημερώνει και καταγράφει τα άτομα που θέλουν να επιστρέψουν, ενώ το ίδιο γίνεται και από μεγάφωνα σε τέσσερις γλώσσες.

«Ενημερώνουμε διαρκώς ότι αυτό που συμβαίνει δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, προκειμένου να τους πείσουμε με διάλογο να φύγουν από το σημείο», κατέληξε ο κ. Ράγκος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ