ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθησαν οι δράστες για το στυγερό έγκλημα στις Σέρρες

Συνελήφθησαν οι δράστες για το στυγερό έγκλημα στις Σέρρες
Φωτό αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ένας 29χρονος και μία 24χρονη συνελήφθησαν για τη δολοφονία του 85χρονου στην Κάτω Ποροϊα Σερρών, ενώ φρικιαστικές λεπτομέρειες έχουν δοθεί στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τα όσα έχει αποκαλύψει η αστυνομική έρευνα, το ζευγάρι οδήγησε στο σπίτι του τον 85χρονο με το πρόσχημα ότι θα του χαρίσουν μία τηλεόραση. Εκεί τον χτύπησαν θανάσιμα με λοστό και τον έγδυσαν για να βρουν πάνω του χρήματα.

Η αστυνομία έχει εντοπίσει το αντικείμενο με το οποίο έγινε το έγκλημα μέσα στην κατοικία τους. Οι φερόμενοι ως δράστες εντοπίστηκαν στο Διδυμότειχο , ενώ σε βάρος του 29χρονου εκκρεμούσαν μια καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θράκης και ποινή κάθειρξης έξι ετών για διακεκριμένη κλοπή, ένα βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θράκης με το οποίο διατάχθηκε η αντικατάσταση με περιορισμένη κράτηση των περιοριστικών όρων για ληστεία και μια καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων Αλεξανδρούπολης για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Τα ίχνη του 85χρονου είχαν χαθεί από την περασμένη Κυριακή, οπότε και είχε δηλώσει την εξαφάνιση του η κόρη του. Τελικά το βράδυ της Δευτέρας, οι Αστυνομικές Αρχές εντόπισαν τη σορό του άτυχου άνδρα σε κοντινό σπίτι.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας, ο 85χρονος βρέθηκε με ίχνη στραγγαλισμού και γυμνός από τη μέση και κάτω, ενδείξεις που συνηγορούν στην εγκληματική ενέργεια.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, Μηνά Γεωργιάδη, θάνατός του ηλικιωμένου ήταν βίαιος και προήλθε από πνιγμό.

«Ο 85χρονος βρέθηκε ημίγυμνος από τη μέση και κάτω. Φέρει αιμορραγικές κακώσεις της τραχηλικής χώρας, ευρήματα συμβατά με ασφυκτική απόφραξη των έξω αεροφόρων οδών. Ο θάνατος ήταν βίαιος», τόνισε, χαρακτηριστικά, ιατροδικαστής.

Ο άτυχος άνδρας ήταν πατέρας δύο παιδιών και ζούσε με την κόρη του, καθώς είχε μείνει εδώ και χρόνια χήρος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ