ΕΛΛΑΔΑ

Πώς περιγράφει ο πατέρας το θάνατο της 4χρονης σε εγχείρηση για κρεατάκια

Πώς περιγράφει ο πατέρας το θάνατο της 4χρονης σε εγχείρηση για κρεατάκια
ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Σε συνέντευξή του ο πατέρας της 4χρονης σοκάρει με τις λεπτομέρειες που δίνει για την ενημέρωση που είχε από τους γιατρούς στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, λίγο πριν χάσει την κόρη του.

Όπως αναφέρει στην εφημερίδα Έθνος ο Μάνος Παρασκάκης, το πρωί της Δευτέρας (28/12/2015) και περίπου δύο ώρες μετά την εισαγωγή της κόρης του στο χειρουργείο, οι γιατροί του είπαν ότι το παιδί, «δεν ξυπνάει». Στην ενημέρωση για την κατάσταση της του είπαν: «Βγήκε ο γιατρός που έκανε την επέμβαση στη Μελίνα και παρουσία του διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Βενιζελείου μου είπε: Έγινε η εγχείρηση, διήρκεσε 15 λεπτά, όπως υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το παιδί. Προσπαθήσαμε να το ξυπνήσουμε, αλλά έκανε βρογχοσκόπηση και δεν ξυπνάει».

Όταν ρώτησε τον χειρουργό για το αν κινδυνεύει η ζωή του παιδιού, ο γιατρός επιχείρησε να τον καθησυχάσει, λέγοντάς του ότι «για την ασφάλειά του θα μεταφερθεί στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ». Κατάλαβε, όμως, ότι κάτι δεν πάει καλά όταν είδε κυριολεκτικά πανικό στον προθάλαμο του χειρουργείου και τις νοσοκόμες με δάκρυα στα μάτια.

Όπως λέει στη συνέντευξή του, το ζευγάρι προσπαθεί να βοηθήσει τη δίδυμη αδερφή της 4χρονης να ξεπεράσει το σοκ: «Το κοριτσάκι ήδη έχει πρόβλημα ξέρετε πόσο ισχυρό είναι το ψυχικό δέσιμο μεταξύ διδύμων. Με τη σύζυγό μου πάμε τώρα σε ψυχολόγο. Το σπίτι μας κινδυνεύει να διαλυθεί. Εγώ κρατιέμαι, αλλά ξέρω πολύ καλά ότι κάποια στιγμή θα σπάσω. Προσπαθώ να είμαι ψύχραιμος για εκείνες και γιατί πρέπει να μάθω την αλήθεια. Έχω κάποιες υπόνοιες, όμως θα περιμένω τα επίσημα αποτελέσματα. Σήμερα μιλάω δημόσια είναι γιατί θέλω να αφυπνιστεί ο κόσμος, γιατί επιδίωξή μου είναι να μην κινδυνεύσουν άλλα παιδιά. Εγώ το παιδί μου το έχασα. Δεν γυρίζει πίσω».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ