ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Μακρή: Προφυλακίστηκε ο Βούλγαρος κατηγορούμενος

Δολοφονία Μακρή: Προφυλακίστηκε ο Βούλγαρος κατηγορούμενος
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Το δρόμο προς τη φυλακή πήρε ο 31χρονος Βούλγαρος, που κατηγορείται για την εν ψυχρώ δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή έξω από το σπίτι του στη Βούλα.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, φέρεται να αρνήθηκε ότι είχε την οποιαδήποτε εμπλοκή με τη δολοφονία του επιχειρηματία.

«Δεν γνώριζα καν τον επιχειρηματία», φέρεται να υποστήριξε δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι δεν είναι εκείνος που φαίνεται στο βίντεο να τον πυροβολεί τέσσερις φορές εν ψυχρώ.

«Δεν έχουμε τον ίδιο σωματότυπο. Εγώ είμαι μεγαλόσωμος, ενώ ο άνθρωπος που φαίνεται στο βίντεο είναι αδύνατος. Φοράω ρούχα σε μεγάλα μεγέθη ΧΧL», φέρεται να είπε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την απολογία του που διήρκησε περίπου μιάμιση ώρα, όταν η ανακρίτρια τον ρώτησε για ποιο λόγο είχε έρθει στην Αθήνα, εκείνος φέρεται να απάντησε: «Γιατί μου αρέσει να κάνω διακοπές στην Ελλάδα και γιατί θα ήθελα να ανοίξω μια επιχείρηση. Έχω ήδη δύο επιχειρήσεις στον Καναδά, η μία ασχολείται με tattoo, οι οποίες μου παρέχουν οικονομικά οφέλη».

Σχετικά με τα αυτοκίνητα που άλλαξε ο κατηγορούμενος μέχρι τη δολοφονία του Γιάννη Μακρή, φέρεται να είπε: «Το ένα από τα 3 οχήματα το άλλαξα τον Οκτώβριο γιατί ήταν μικρό και επειδή ήμουν μεγαλόσωμος δεν με χωρούσε. Το δεύτερο αυτοκίνητο μου το έσπασαν, ενώ το είχα παρκαρισμένο έξω από το ξενοδοχείο όπου διέμενα στη Γλυφάδα. Αυτός που το έσπασε μου πήρε κι όλα τα προσωπικά έγγραφα που είχα στο αυτοκίνητο. Όλα τα αυτοκίνητα τα είχα νοικιάσει στο όνομά μου όπως και το τηλέφωνο που έχω».

Πάντως, φίλος του Eλληνοαυστραλού επιχειρηματία φέρεται να έχει καταθέσει στις Αρχές ότι μέρες πριν από τη δολοφονία, την ώρα που βρισκόταν μαζί με τον Μακρή σε ένα κατάστημα στη Γλυφάδα, ο επιχειρηματίας του έδειξε δύο άνδρες λέγοντάς του ότι τον κοιτούσαν επίμονα. Όταν κλήθηκε να καταθέσει στην αστυνομία, αναγνώρισε τον έναν από τους δύο στο πρόσωπο του κατηγορουμένου.

Σε δήλωσή του ο συνήγορός του, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο οποίος τον εκπροσωπεί από το βράδυ της Δευτέρας, μετά την παραίτηση του Απόστολου Λύτρα, ανέφερε: «Εμείς αναλάβαμε την υπεράσπισή του χθες βράδυ. Δεν υπήρχε ο απαραίτητος χρόνος για την αξιολόγηση του υλικού μιας ογκωδέστατης δικογραφίας. Ο κατηγορούμενος απάντησε σε ορισμένες ερωτήσεις, αρνείται την κατηγορία κι επιφυλασσόμαστε αφού ολοκληρώσουμε τη μελέτη όλων των εγγράφων της δικογραφίας να υποβάλλουμε λεπτομερέστατο υπόμνημα στην ανακρίτρια».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ