ΕΛΛΑΔΑ

IRONMAN®: Έρχεται στις 14 Απριλίου για πρώτη φορά στην Ελλάδα

IRONMAN®: Έρχεται στις 14 Απριλίου για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Την ερχόμενη Κυριακή, με οργανωτή την εταιρεία ΤΕΜΕΣ Α.Ε. του Costa Navarino, οι αθλητές θα αγωνιστούν στο πανέμορφο τοπίο της Μεσσηνίας.

Η παγκόσμια διοργάνωση τριάθλου IRONMAN®, θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στις 14 Απριλίου 2019 στην Costa Navarino, υπό την αιγίδα του ΕΟΤ και την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Είναι ο πρώτος αγώνας IRONMAN®70.3® ή αλλιώς «Half- IRONMAN» που θα διοργανωθεί στη χώρα μας.

Πέρα από τις υψηλές προδιαγραφές, το IRONMAN®70.3®Greece, Costa Navarino αποτελεί έναν ιδιαίτερα απαιτητικό αγώνα, συνδυασμό πολλών δεξιοτήτων αλλά και αντοχής, καθώς περιλαμβάνει 1,9χλμ κολύμπι, 90χλμ. ποδήλατο και 21,1χλμ τρέξιμο, συνεχόμενα, χωρίς κενό ή ενδιάμεση διακοπή.

Εντυπωσιακή, ήταν η ανταπόκριση Ελλήνων και ξένων αθλητών, με τις εγγραφές να έχουν εξαντληθεί στις πρώτες 150 ημέρες, μετά την ανακοίνωση του αγώνα στο παγκόσμιο ημερολό-γιο της ΙRONMAN. Η διοργάνωση για το πρώτο IRONMAN στην Ελλάδα βρίσκεται ήδη στην τελική ευθεία ενώ σε λιγότερο από ένα μήνα, περίπου 1.500 συμμετέχοντες μαζί με τους 3.000 συνοδούς τους, ετοι-μάζονται να επισκεφθούν την Μεσσηνία και να απολαύσουν το σπανίου φυσικού κάλλους ελ-ληνικό τοπίο και την κορυφαία εμπειρία φιλοξενίας της Costa Navarino.

Ο αγώνας IRONMAN, ξεκίνησε στο Waikiki της Χαβάης πριν από 40 χρόνια ακριβώς. Είναι ο πιο απαιτητικός μονοήμερος αγώνας, καθώς οι αθλητές καλύπτουν περίπου 4χλμ. κολύμβησης, 180 χλμ. ποδήλατο και έναν μαραθώνιο, 42.2χλμ! Σήμερα, έχει καθιερωθεί ως η κορυφαία παγκόσμια διοργάνωση τρίαθλου, έχει παρουσία σε πάνω από 55 χώρες και πιστό κοινό που ξεπερνά το 1.000.000 ενεργούς αθλητές και 5.500.000 φανατικούς θεατές που το ακολουθούν στις χώρες που διοργανώνεται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ