ΕΛΛΑΔΑ

Βόρεια του Αγαθονησίου η πρώτη ναυτική τραγωδία του 2016

Βόρεια του Αγαθονησίου η πρώτη ναυτική τραγωδία του 2016
Τραγικός πρόλογος στο 2016... EUROKINISSI

Όπως τραγικά έφυγε το 2015, έτσι τραγικά ξεκίνησε και το 2016, καθώς το πρώτο θύμα των ναυαγίων στο Αιγαίο είναι ένα ανήλικο αγοράκι.

Όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό Σώμα αργά το βράδυ του Σαββάτου, στελέχη της Ακτοφυλακής έχοντας και τη συνδρομή αλιευτικού σκάφους, εντόπισαν και διέσωσαν το πρωί της ίδιας ημέρας 39 αλλοδαπούς. Η λέμβος στην οποία επέβαιναν προσέκρουσε σε βράχια λόγω των πολύ κακών καιρικών συνθηκών με τραγικό αποτέλεσμα ένα ανήλικο αγόρι να χάσει τη ζωή του.

Στην ανακοίνωση του Λιμενικού, αναφέρεται:

Οι 39 διασωθέντες αποβιβάστηκαν στις βόρειες ακτές «ΝΕΡΟΝΗΣΙΟΥ», εκτός μίας γυναίκας που έπεσε στη θάλασσα και διασώθηκε από το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Στη συνέχεια ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αγαθονησίου από το πλήρωμα του Α/Κ σκάφους «ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ» Λ.Π. 718, ότι ανέσυρε από τη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά νήσου «ΝΕΡΟΝΗΣΙ» μία σορό ανήλικου αγοριού, αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Οι ανωτέρω αλλοδαποί μεταφέρθηκαν αρχικά στο λιμένα Αγαθονησίου, όπου συνελήφθησαν, διότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ στη συνέχεια δέκα αλλοδαποί που έχρηζαν άμεσης ιατρικής βοήθειας μεταφέρθηκαν στο λιμένα Πυθαγορείου και από εκεί στο Γ.Ν. Σάμου, ενώ η σορός συνοδεία της μητέρας του, που το είχε αναγνωρίσει, μεταφέρθηκε στο Νεκροτομείο του Γ.Ν. Σάμου για διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ