ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Γιακουμάκη: «Έχω βίντεο γι' αυτά που κάνατε στον Βαγγέλη»

Δίκη Γιακουμάκη: «Έχω βίντεο γι' αυτά που κάνατε στον Βαγγέλη»
EURKONISSI/ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ

Ένταση επικράτησε στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων όπου συνεχίστηκε η δίκη για το bullying στον άτυχο φοιτητή, Βαγγέλη Γιακουμάκη. Αιτία μια δήλωση του εισαγγελέα, την οποία υποχρεώθηκε να ανακαλέσει μετά από την αντίδραση της υπεράσπισης των 9 κατηγορούμενων.

Τη δήλωση του εισαγγελέα προκάλεσε η κατάθεση ενός από τους βασικούς μάρτυρες κατηγορίας, του πρώην συμφοιτητή του Βαγγέλη Γιακουμάκη, Νίκο Δαβρή - ο οποίος ταξίδεψε από τη Βραζιλία, όπου ζει και εργάζεται, προκειμένου να καταθέσει στη δίκη. Πρόκειται για το πρόσωπο που ενημέρωσε τους αρμόδιους της Σχολής για το τι περνούσε ο Βαγγέλης, ειδικότερα, τους είχε αναφέρει πως «οι Κρητικοί ή θα τον χτυπήσουν σοβαρά τον Βαγγέλη ή θα τον σκοτώσουν».

Ο Νίκος Δαβρής ρωτήθηκε γιατί πήρε την πρωτοβουλία να διαμαρτυρηθεί για όλα αυτά, την ώρα που ο Βαγγέλης Γιακουμάκης δεν το είχε πει σε κανέναν. Απάντησε ότι αν ο ίδιος ο νεαρός μιλούσε, θα αποκοβόταν από τους Κρητικούς.

Μάλιστα, ένας εκ των Εισαγγελέων προέβη σε ένα σχόλιο, αναφέροντας ότι «εάν μπορούσε να υπερασπιστεί τον εαυτό του ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, ίσως και να ζούσε σήμερα». Μετά από αίτημα εξαίρεσης που κατατέθηκε από την υπεράσπιση, ο εισαγγελέας ανακάλεσε το σχόλιο.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, το λόγο στη συνέχεια πήρε ένας δεύτερος μάρτυρας, ο οποίος έχει και συγγενική σχέση με έναν εκ των 9 κατηγορούμενων. Κατέθεσε ότι ο Βαγγέλης δεν είχε πειράξει κανέναν, όμως έπεφτε σε αντιφάσεις σε σχέση με όσα είχε πει στην προανάκριση.

Εκείνη τη στιγμή, ο πατέρας του Βαγγέλη, Αντρέας Γιακουμάκης, αντέδρασε λέγοντας ότι «το κατανοώ το παιδί, δεν μπορεί να πει πολλά γιατί θα επιστρέψει στην Κρήτη».

Κατηγορούμενοι είναι 9 πρώην συμφοιτητές του Γιακουμάκη, οι οποίοι κατηγορούνται για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του άτυχου 20χρονου.



Συγκεκριμένα γεγονότα, στα οποία ήταν παρών, κατέθεσε και ο δεύτερος μάρτυρας που κατάγεται από την Κρήτη, ο οποίος είπε πως είχε στενή φιλική σχέση με τον Βαγγέλη Γιακουμάκη. Ειδικότερα, υποστήριξε πως είχε δει κάποιους από τους κατηγορουμένους να πετάνε μήλα στον Βαγγέλη και κάποια άλλη φορά να τον «τραβάνε με την μπλούζα από τον λαιμό». Επίσης κατέθεσε πως λίγες ημέρες πριν εντοπιστεί η σορός του 19χρονου, πήρε μια ανώνυμη επιστολή η οποία ανέφερε «Βρέθηκα σε λάθος σημείο τη σωστή στιγμή. Έχω βίντεο για αυτά που του κάνατε».

Ο δικηγόρος Δημήτρης Μούκας, ο οποίος παρακολουθεί τη δίκη μαζί με την οικογένεια Γιακουμάκη, σε δηλώσεις του σημείωσε πως όλοι οι μάρτυρες πρέπει να πουν όλα τα πράγματα με το όνομα τους, την αλήθεια, όπως την βίωσε ο καθένας. Όσον αφορά την οικογένεια Γιακουμάκη ο κ. Μπούκας επισήμανε ότι «δεν θέλουν να αδικήσουν κάποιον». «Γνωρίζουν ότι όλα αυτά που ενστερνίζονται είναι αληθή. Έχουν άποψη για το τι συνέβη στο παιδί τους» προσέθεσε και αναφέρθηκε στη δήλωση του τραγικού πατέρα «Εγώ δεν ήρθα να καταδικάσω. Θέλω την αλήθεια από το Δικαστήριο».

Υπενθυμίζεται ότι, από το σύνολο των 20 μαρτύρων του κατηγορητηρίου, προχθές απουσίαζαν – αδικαιολόγητα, σύμφωνα με την Έδρα – οι δύο.

Έτσι για τους συγκεκριμένους δύο μάρτυρες (πρόκειται για νεαρούς, πρώην συμφοιτητές του Γιακουμάκη), διατάχθηκε η βίαιη προσαγωγή τους στα δικαστήρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ