ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο ανδρών στο Μεσολόγγι

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο ανδρών στο Μεσολόγγι
Google Maps

Άκαρπες παραμένουν ακόμα οι έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό των δύο αγνοουμένων στην Αιτωλοακαρνανία. Ο 40χρονος και 0 35χρονος αγνοούνται από τα ξημερώματα της Παρασκευής και στην περιοχή έχει στηθεί μεγάλη  επιχείρηση εντοπισμού στην οποία συμμετέχουν άνδρες της πυροσβεστικής, της Αστυνομίας αλλά και εθελόντές διασώστες.

Άνδρες της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα, πυροσβέστες και εθελοντές συνεχίζουν από το πρωί τις έρευνες, κυρίως στον Αχελώο ποταμό, αναζητώντας στοιχεία που ενδεχομένως βοηθήσουν στον εντοπισμό των δύο ανδρών.

Ταυτόχρονα, πυροσβέστες, αστυνομικοί και άλλοι εθελοντές ερευνούν παραποτάμιες περιοχές, αλλά και την ευρύτερη περιοχή του Αιτωλικού. Ειδικότερα, ερευνούν στην επαρχιακή οδό Αιτωλικού - Αστακού, αλλά και στο δρόμο που συνδέει τις κοινότητες Πεντάλοφο, Λεσίνι και Κατοχή. Οι έρευνες έχουν επεκταθεί και στο γειτονικό επαρχιακό δίκτυο της ευρύτερης περιοχής του Μεσολογγίου και γίνονται κάτω από αντίξοες συνθήκες λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που σημειώνονται από το πρωί.

Ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι οι δύο άνδρες κάλυψαν με το αυτοκίνητό τους μία απόσταση 4 χιλιομέτρων σε 12 λεπτά για να φτάσουν στο χωριό Λεσίνι και αυτή τους τη χρονική καθυστέρηση προσπαθούν να ερευνήσουν οι αρχές.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των ερευνών της για τα αίτια και τις συνθήκες εξαφάνισης του 40χρονου και του 35χρονου, η αστυνομία συγκεντρώνει μαρτυρίες από πολίτες που είδαν για τελευταία φορά τους δύο φίλους. Άνδρες της Αστυνομίας εκτιμούν ότι μέσα από την αξιοποίηση των μαρτυριών θα μπορέσουν να συγκεντρώσουν περισσότερα στοιχεία για την υπόθεση της διπλής εξαφάνισης.

Στο μεταξύ, ώρες αγωνίας ζουν οι οικογένειες των δύο εξαφανισθέντων βλέποντας τις ώρες να περνούν δίχως νέο για τους δικούς τους ανθρώπους. Έκκληση σε οποίον γνωρίζει οτιδήποτε να επικοινωνήσει με τις αρχές απηύθυνε η Αλεξάνδρα Γρατσάνη, μητέρα ενός εκ των αγνοουμένων. Όπως ανέφερε, προσπάθησε να επικοινωνήσει με το γιο της μεταξύ 4:45 και 5:15 το πρωί ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, αλλά το τηλέφωνο ήταν απενεργοποιημένο. «Ο Βασίλης δεν επέστρεψε την Πρωτοχρονιά στο σπίτι και τρελάθηκα. Άρχισα να τηλεφωνώ σε όλους όσοι τον γνώριζαν αλλά, τίποτα. Δε ξέρω τι έγινε. Πρόκειται για δύο παιδιά, δεν είχαν δημιουργήσει ποτέ προβλήματα. Κοντεύουμε να χάσουμε το μυαλό μας», αναφέρει η κ. Γρατσάνη.

neoi antres mesologi


Οι αγνοούμενοι νέοι άνδρες

Φόβους για εγκληματική ενέργεια ή δυστύχημα εξέφρασε και ο εξάδελφος ενός εκ των αγνοουμένων Γιάννης Κορδώσης.

Τι λέει φίλος των δύο ανδρών

Για την εξαφάνιση των δύο ανδρών μίλησε στο MEGA φίλος τους. Όπως είπε "δεν μπορούμε να τους βρούμε πουθενά" παρά την ολοήμερη χθεσινή έρευνα.

"Με τα παιδιά έκανα μαζί ρεβεγιόν. Ήμασταν μαζί έως τις 3 το βράδυ. Εγώ τους άφησα 3 η ώρα σε ένα χωριό, στο Πεντάλοφο. Είχαν δικό τους αυτοκίνητο και έφυγαν στις 4:30 από το χωριό. Μετά εξαφανίστηκαν τα ίχνη τους. Έκλεισαν ταυτόχρονα και τα τηλέφωνά τους", είπε και τόνισε ότι στις 05:00 η μητέρα του ενός αγνοούμενου προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί του.

Πρόσθεσε ότι είναι λογικό να είχαν πιεί και "ένα ποτηράκι παραπάνω" λόγω της ημέρας όμως εάν είχε συμβεί το παραμικρό στον δρόμο εκτίμησε ότι θα είχαν βρεθεί.

To ρεβεγιόν και το τελευταίο στίγμα από το κινητό

Οι δύο νέοι έκαναν ρεβεγιόν σε μπαρ στην περιοχή του Πενταλόφου, και λίγο μετά τις 4.30 τα ξημερώματα καταγράφηκαν από κάμερα ασφάλειας καταστήματος να φεύγουν με το αυτοκίνητο τους. Επέβαιναν σε ένα μαύρο «Toyota Corolla», με αριθμό κυκλοφορίας ΑΙΚ 7885. Το τελευταίο στίγμα που έχουν καταγράψει οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας ήταν στις 5:10 το πρωί ανήμερα της Πρωτοχρονιάς στο Νεοχώρι.

Όποιος γνωρίζει κάτι μπορεί να επικοινωνήσει με τις αρμόδιες αρχές ή στους τηλεφωνικούς αριθμούς 2632041163, 6937097075, 6981227424 και 6944271647.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ