ΕΛΛΑΔΑ

Ο ιατροδικαστής θα φωτίσει τις συνθήκες θανάτου του 28 ημερών βρέφους

Ο ιατροδικαστής θα φωτίσει τις συνθήκες θανάτου του 28 ημερών βρέφους
Eurokinissi/Bασίλης Βερβερίδης

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει τις συνθήκες θανάτου του βρέφους, το οποίο ουσιαστικά μεταφέρθηκε νεκρό από τους γονείς του στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο ανήμερα της Πρωτοχρονιάς.

Οι τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις που αναμένονται το προσεχές χρονικό διάστημα θα φωτίσουν τις συνθήκες θανάτου του μόλις 28 ημερών αγοριού.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστή, Κατερίνα Κανάκη, η πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι το νεογέννητο αγοράκι δεν ήταν παραμελημένο και δεν έφερε σημάδια άμεσης κακοποίησης.

Ωστόσο, αυτό που προβληματίζει είναι το ιστορικό που υπάρχει καθώς με την γέννηση του το μωρό παρουσίασε συμπτώματα στερητικού συνδρόμου και χρειάστηκε να νοσηλευτεί στη Μονάδα Νεογνών.

Στη συνέχεια το νεογέννητο στην συνέχεια παραδόθηκε στους γονείς του, οι οποίοι και το πήραν στο σπίτι. Πληροφορίες, του cretalive, αναφέρουν ότι η μητέρα παρακολουθεί πρόγραμμα απεξάρτησης ενώ σύμφωνα και με τις διαβεβαιώσεις που έδωσε στους γιατρούς, δεν θήλαζε το αγοράκι αλλά το τάιζε με μπιμπερό.

Αν ισχύει αυτό, τότε σύμφωνα με την ιατροδικαστή, θεωρητικά θα μπορούσε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο εκδήλωσης νέου στερητικού συνδρόμου, με την ίδια ωστόσο να παραπέμπει στα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων για ασφαλή συμπεράσματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ